iOS 6: een week in gebruik

Redactie
26 september 2012, 11:29
2 min leestijd
iOS 6: een week in gebruik

Sinds 19 september is de nieuwste iOS software te downloaden via iTunes of over the air. We zijn inmiddels een week verder en beschrijven in dit artikel de nieuwste functies en handigheidjes.

Lees verder na de advertentie.

Software sneller, Passbook heeft potentieel

Na de update van vorige week woensdag kwamen er klachten binnen over het ontbreken van een WiFi-verbinding, inmiddels is dit door Apple opgelost en alles werkt weer prima. De software zelf is aanzienlijk sneller geworden en de batterijduur is ook weer ietsjes verbeterd.

Ook het nieuwe Passbook heeft veel potentieel in de toekomst, voor diegene die Passbook alvast even wil testen kan bij Kaldi een coupon downloaden.

Google Maps en YouTube verdwenen

Het lijkt alsof Google in iOS 6 behoorlijk buitenspel is gezet. Zo is Google Maps in iOS 6 compleet verdwenen en vervangen door een eigen Maps-applicatie van Apple. Inmiddels heeft Google aangegeven dat het een eigen Maps-applicatie voor iOS wil gaan maken.

Ook is YouTube verdwenen, maar deze is nog wel altijd te downloaden vanuit de App Store.

Er is ook goed nieuws voor klanten van T-Mobile: klanten die voor 5 april 2011 hun abonnement hebben afgesloten kunnen vanaf vandaag hun toestel gaan gebruiken als Wi-Fi hotspot in combinatie met iOS 6.

Safari, mobiele data en iPhone afschermen

Internetbrowser Safari heeft weinig vernieuwende elementen, behalve dan dat je nu full screen kan internetten in de landscape modus. Natuurlijk is het 4 inch scherm handig doordat je nog meer content op je scherm krijgt te zien.

In iOS 6 is het nu ook makkelijk om je mobiele data (en dus kosten) te beheren; mobiele data kun je in- of uitschakelen bij verschillende dingen zoals FaceTime, iTunes en de synchronisatie met iCloud. Op deze manier kun je je kosten beheren als je bijvoorbeeld in het buitenland bent.

Hoewel je je iPhone vrijwel altijd bij je hebt en waarschijnlijk aan weinig mensen afstaat is er nu een begeleide toegang functie. Hierbij blijft je iPhone binnen één bepaalde app en bepaal je zelf welke functies beschikbaar zijn (bijvoorbeeld de homeknop inactief maken). Handig voor kinderen die een spelletje willen spelen of bedrijven die iets willen demonstreren.

Update de moeite waard

Er is niet echt een reden om deze update niet te installeren tenzij je heel erg gehecht bent aan de Google Maps-applicatie. Alles loopt gewoon weer net even sneller en er zijn tal van kleine dingetjes die je straks zelf zal tegenkomen.

Apple maakte trouwens bekend dat iOS 6 inmiddels op meer dan 100 miljoen apparaten (binnen een week!) is geïnstalleerd.

Wat zijn jullie ervaringen met iOS 6 tot nu toe?

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube

Via: MacRumors, Tweakers, GSMHelpdesk

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen