iOS 6: De nieuwe functies op een rijtje

Redactie
11 juni 2012, 22:59
3 min leestijd
iOS 6: De nieuwe functies op een rijtje

Vandaag heeft de opvolger van Steve Jobs – de nieuwe CEO Tim Cook – op de WWDC iOS 6 aangekondigd. In het nieuwe besturingssysteem dat deze herfst beschikbaar komt zijn verschillende verbeteringen en een aantal nieuwe functies doorgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

1: Siri is nog slimmer

De spraakbesturing in iOS genaamd Siri is in versie 6 van het besturingssysteem nog slimmer. Ze kan nu ook zoeken naar films, restaurant en sportscores. Ook is ze te gebruiken voor locatie-gebaseerde diensten.

2: Facebook in iOS 6

Waar eerder al Twitter beter werd geïntegreerd in iOS is het nu de beurt aan Facebook. Het platform voor sociale contacten wat sinds kort ook op de beurs aanwezig is kan nu goed gebruikt worden vanuit applicaties op de iPhone.

Lees verder: Facebook beter geïntegreerd in iOS 6

3: Nieuwe telefoon functies

Het lijkt wel of de telefoon applicatie nog nooit veranderd is, maar in iOS 6 gaat het dan echt gebeuren. Er komen een aantal nieuwe mogelijkheden bij die het gebeld worden nog iets aangenamer maken. Ook komt er een alternatief voor de Vliegtuigmodus functie als je even niet gestoord wilt worden.

Lees verder: Bellen krijgt nieuwe functies in iOS 6

4: Kaarten applicatie volledig vernieuwd

Apple maakt in iOS 6 niet langer gebruik van de kaarten van Google Maps in haar applicatie. De programmeurs en designers van het bedrijf hebben een volledig nieuwe applicatie opgebouwd. 3D kaarten en turn-by-turn navigatie zijn deze herfst te gebruiken in de kaarten applicatie van iOS 6.

5: Passbook brengt giftcards naar iOS

Met de nieuwe applicatie Passbook wordt het mogelijk om kaartjes voor evenementen, vliegreizen en films in je toestel te bewaren. Stel je hebt een gift card voor een bepaalde winkel in je Passbook dan krijg je een melding als je in de buurt van de winkel bent. Ook is het actuele saldo van de kaart in de applicatie te bekijken. De applicatie is voor verschillende doelen erg handig; op je vliegticket in Passbook wordt bijvoorbeeld de actuele gate weergegeven.

6: FaceTime nu ook via 3G

De mensen die teleurgesteld waren toen bekend werd dat FaceTime alleen via Wifi te gebruiken was kunnen opgelucht ademhalen. In iOS 6 is FaceTime ook via de mobiele netwerken te gebruiken.

7: Safari werkt samen met iCloud

Voortaan is het niet meer nodig om je iPhone erbij te pakken om te kijken op welke site je laatst zat. Via iCloud worden de open tabbladen gedeeld met andere apparaten van Apple zoals de Mac en iPad.

8: VIP contacten in Mail

In iOS 6 wordt het mogelijk om een aantal contacten als VIP aan te wijzen. Mails van deze contacten komen dan in een aparte folder binnen, zodat ze beter opvallen dan de andere mails.

9: Foto’s delen via iCloud

Het gaat in iOS 6 mogelijk worden om foto’s uit je fotostream te delen met aangewezen personen. De foto’s zullen via Apple’s iCloud worden gedeeld.

10: Betere ondersteuning voor beperkingen

Het wordt makkelijker om bepaalde beperkingen toe te voegen aan iOS. Zo kan er voor gekozen worden dat er slechts een applicatie is die constant actief is. Dit kan handig zijn voor mensen met een handicap of op scholen als er bijvoorbeeld een toets afgelegd moet worden op een iPad.

11: Stores zijn vernieuwd

De App Store en iTunes Store hebben in iOS 6 een nieuw design gekregen. Naast het nieuwe design kun je nu ook zien welke vrienden van je een app of nummer hebben gelike’d.

12: iPod applicatie krijgt nieuw design

Ook de applicatie waarmee muziek geluisterd kan worden heeft een scherper design gekregen. Net als de telefoon functie was de iPod functie al lang niet meer vernieuwd.

Categorie: iOS
Spotlights: FaceTime, Tim Cook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's