iOS 5 nu te downloaden
Redactie

Apple heeft iOS 5 zojuist uitgebracht. De firmwareupdate is te downloaden in iTunes en brengt meer dan tweehonderd nieuwe functies met zich mee. Apple’s Senior Vice President of iOS Software, Scott Forstall, heeft al twee keer tien van deze functies belicht. Veel vernieuwende en fantastische features zitten hier helaas niet bij, met Notification Center als meest in het oog springende feature.

Notification Center lijkt veel op hoe notificaties worden weergegeven op Android. Zo kun je in iOS 5 ook een overzicht van de notificaties krijgen als je deze naar beneden swipet en krijg je berichten binnen zoals het bij de grote concurrent gebeurt.

Andere leuke functies zijn Herinneringen; hier stel je dingen in die je niet mag vergeten, PC Free; hiermee ben je geen computer meer nodig, en iMessage: een berichtensysteem tussen alle iDevices.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Stijn

  Kan geen verbInding tot stand worden gebracht met iPhone server! Dat terwijl hij al bezig was!! :'(

 • Stijn

  Hij doet t al weer. 🙂

 • Dexel

  In 1 woord top!!
  De tel slaat alles op in cloud, bij AppStore updates heb je nu 2 apparte tabbladen, waarin de programma’s staan die jij ooit heb gedownload.
  Je kunt nu ook je download op pauze zetten.

  Wat ik nog wel mis, is het zwappen van het ene programma naar het andere.

 • Frank

  Bij mij is tijdens het downloaden een foutcode 3004 weergegeven. Ik heb alle stappen uitgevoerd zoals op de website van apple beschreven (http://support.apple.com/kb/TS3694?viewlocale=nl_NL#error3004) met als gevolg dat de iphone nu NIETS maar dan ook absoluut NIETS meer doet.

  Zojuist een hard-reset uitgevoerd en ook dit levert niets op.

  Heel fijn dus.

 • Frank

  Overigens is deze telefoon NIET gejailbreaked…

 • Dave

  @ Frank:
  Ik weet niet of je thuis met een Mac of PC werkt maar ik heb het zelfde probleem ondervonden. De oplossing is echter zeer eenvoudig. Je moet eerste de grote Mac-update en iTunes-update uitvoeren alvorens je iOS5 op jouw iPhone kan installeren. Na installatie ga je ondervinden dat hij alles van jouw iPhone heeft gewist maar dan moet je even een reservekopie terugzetten. Na het terugzetten van de reservekopie werk alles terug perfect. Je trekt wel best een uurtje uit om alles up te daten. Ik dacht het gisteren voor het slapen gaan nog snel even te doen maar het heeft me nog 1,5 uur gekost om een oplossing te vinden voor de foutmeldingen en up te daten.

 • Mirthe

  ik ben al sinds gisteravond bezig om me iphone 4 te updaten naar ios5 maar het gaat de hele tijd fout.

  ik krijg steeds de fout van een time-out in de netwerkvervinding, terwijl ik er de hele tijd bij heb gezeten en gewoon internet heb!! daarna staat er de fout -3259.

  iemand suggesties hoe ik dit kan oplossen? meer mensen schijnen het te hebben, is dat door de overvolle service?? zoja. waarom lukt het bij sommig emensen wel

 • TheTraveller

  Hoe zijn de prestaties van de iPhone 4 met iOS5? Is ie trager geworden daardoor?

 • Martijn

  @Mirthe,

  Oorzaak is serverproblemen bij Apple doordat iedereen tegelijk iOS5 wil downloaden.
  Mijn advies: Wacht een paar dagen.

  Persoonlijk download ik nooit direct de nieuwste versie. Wacht liever een paar dagen. Dan zijn de eerste bugs ook vaak bekend!

  Succes!

 • Rave

  Ik heb hem binnen. Werkt mooi en snel.

 • Fillow

  Niets van gemerkt van al die problemen , eerste download was de goede !!!!

 • Thiemo

  iMessage is echt vet.

  Maar die notification center is ook echt handig! Zo vergeet ik minder snel dingen 😛

  Hadden ze 10 jaar geleden al moeten bedenken.

 • Martijn

  Geinstalleerd en werkt prima. Mooi snel ook. Berichten zijn ook gaaf.

  1 vraagje: onder geluiden kun je heel veel nieuwe sms tones kiezen, alleen als ik er 1 kies krijg ik toch mn “oude” geluid te horen bij een sms. Iemand een idee? Heb overigens een 3gs.

  Gr Martijn