iOS 5-gerucht: Automatisch updaten
Redactie

Apple is al enige tijd bezig met hun aankomende WWDC. Tijdens deze bijeenkomst gaan ze Mac OSX Lion, iOS 5 en iCloud introduceren. Op dit moment wordt alles klaar gemaakt voor de Keynote van aankomende maandag, maar dit gebeurt niet zo ‘stealth’ als normaal. In de iTunes Store was gisteren namelijk enige tijd een tekst te vinden die de indruk wekt dat iOS 5 een automatische update-functie heeft.

Applicaties en meer

Omdat de onderstaande tekst in de iTunes Store stond, nemen we aan dat de nieuwe update-functie in ieder geval werkt voor applicaties. Zodra Facebook bijvoorbeeld een update van hun applicatie in de App Store zet, zal iedere iPhone met iOS 5 de update direct downloaden en installeren.

Or if your device has Automatic Download enabled for apps, your updates will download to your device without having to sync.

In het verleden waren er al verschillende geruchten over automatische updates voor het besturingssysteem van de iPhone. Het zou hierbij niet gaan om volledige updates, maar om kleine patches. Als er bijvoorbeeld een kwetsbaarheid te vinden is Mobile Safari, kan Apple deze direct bij ieder iDevice met iOS 5 verhelpen met een draadloze, automatische update.

We zullen maandag precies weten wat deze nieuwe functie kan doen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.