iOS 5-concept in 97 slides
Redactie

Niemand twijfelt er meer aan: iOS 5 gaat komende week aangekondigd worden. Maar wat gaat iOS 5 ons eigenlijk brengen? Op internet circuleren al maanden geruchten over de nieuwe features van deze firmware. Federico Bianco heeft al deze geruchten verwerkt in een keynote van 97 slides. Als het aan hem ligt, kan Steve Jobs deze keynote direct van hem kopiëren.

Nieuwe features in iOS 5

Volgens de concept-keynote van Federico krijgt iOS 5 onder andere widgets, stacks en nieuwe notificaties. Met de eerst genoemde kan je bijvoorbeeld je agenda groot op je springboard plaatsen, waardoor je altijd meteen ziet of je een afspraak hebt. Ook zijn er volgens deze keynote widgets voor de iPod, Twitter en Facebook te vinden in de firmware.

Nieuw lockscreen

Het lockscreen van de iDevices is redelijk saai in vergelijking met Android-toestellen. Volgens verschillende geruchten gaat Apple hier wat aan doen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat smsjes, afspraken en andere notificaties op dit scherm komen te staan. Natuurlijk zijn dit slechts speculaties en geruchten, en dus weten we dit pas komende week zeker.

Wil je alvast zien wat iOS 5 voor ons in petto kan hebben? Bekijk dan de volledige concept-keynote op iWork.com.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.