iOS 5 Beta 6 vrijgegeven, geen UDID voor devs

Redactie
20 augustus 2011, 18:28
1 min leestijd
iOS 5 Beta 6 vrijgegeven, geen UDID voor devs

Gisteren is de nieuwste build van iOS 5 beschikbaar geworden voor developers. Er is niet drastisch veel verandert, wel kan je vanaf nu eenvoudiger applicaties installeren. In Beta 6 kan je namelijk een applicatie installeren of updaten zonder de app store te verlaten, zo kan je verder kijken naar andere interessante apps.

Privacy

Er is ook verbetering voor de privacy van iPhone-gebruikers in de nieuwste Beta aanwezig, een applicatie kan niet meer toegang krijgen tot de zogenaamde ‘UDID’. Dit is een uniek nummer dat elk iOS device bezit, hiermee kan iTunes je iPhone bijvoorbeeld herkennen. Sommige applicaties, vooral online games, maken daar gebruik van. Aan de hand van zo’n UDID kan je account die bij je iPhone hoort worden opgehaald. Maar er zijn apps die er misbruik van maken, meestal advertentie-applicaties. Doordat ze de UDID meteen kunnen ophalen, zonder toestemming van de gebruiker, kunnen ze het gebruiken om bepaalde gegevens naar hun server te sturen.
Sinds iOS 5 Beta 6 kan dat dus niet meer, Apple adviseert developers zelf een eigen unieke ‘identifier’ te programmeren specifiek voor hun eigen applicatie.

De datum van lancering van de zesde Beta was al een beetje verwacht. Eerder schreven we al over een datum in een bepaald bestand van iOS 5 Beta 5, die datum was 18-08. Gisteren was het echter 19-08, maar de verwachte datum kwam goed in de buurt. Velen zijn geïnteresseerd in de uiteindelijke release van iOS 5, naar alle waarschijnlijkheid wordt de iPhone 5 dan ook gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

udid

Via: AI 

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu