iOS 5 beta 2 gepubliceerd
Redactie

Apple heeft vannacht een nieuwe beta van haar mobiele besturingssysteem uitgebracht. In het najaar wordt iOS 5 uitgebracht en Apple reikt de beta’s aan ontwikkelaars uit zodat deze hun applicaties gereed kunnen maken voor de update. De beta brengt zoals gewoonlijk een aantal nieuwe features met zich mee.

Zo  kunnen toestellen met beta 1 geïnstalleerd niet communiceren via iMessage met beta 2 devices. Ook probeert Apple ontwikkelaars met de beta up-to-date te houden door iOS 5 beta 2 niet te laten synchroniseren met eerdere versies dan iTunes 10.5 beta 2.

WiFi Sync

In de nieuwe beta-versie heeft Apple draadloos synchroniseren ingeschakeld. Als je in de nieuwste versie van iTunes WiFi sync inschakelt en op synchroniseren drukt worden de nieuwe bestanden direct naar je iPhone gestuurd.

Hoewel het draadloos synchroniseren tot nu toe de grootste nieuwe functie is in deze beta zijn er wel degelijk een aantal leuke nieuwe features bijgekomen. Zo heb je nu een geanimeerd bootlogo als je de iPhone opstart en kan je vanaf nu applicaties draadloos updaten. Helaas zijn er nog geen apps die dit ondersteunen.

iOS 5 beta 2 is te downloaden in het developers connection.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.