iOS 4 is beschikbaar
Redactie

Apple heeft zojuist iOS 4 beschikbaar gemaakt voor de iPhone- en iPod Touch-gebruikers. De update is verkrijgbaar via iTunes. Nadat je de update op je toestel hebt gezet, zal je veel veranderingen opmerken. Er zijn namelijk tientallen nieuwe functies aan de firmware toegevoegd door de ontwikkelaars van Apple. Één van deze veranderingen is multitasking.

Multitasking, Folders en iAds

De nieuwe firmware brengt veelgevraagde functies naar de iPhone en iPod Touch. Multitasking is daarvan de grootste nieuwe functie. Door iOS 4 kunnen applicaties aan blijven staan als je een andere applicatie opent. Als je twee keer op de home-knop tikt, zal je alle applicaties zien die nog aanstaan. Via dit scherm kan je snel van applicatie wisselen.

In iOS 4 zijn ook voor het eerst Folders te vinden. Folders zijn een soort mappen waarin je applicaties kan opbergen. Je maakt een Folder door een applicatie op een andere applicatie te plaatsen. Op deze manier kan je maximaal 12 applicaties in één map zetten. Hierdoor kan je meer applicaties op je iPhone of iPod Touch zetten.

Ontwikkelaars kunnen vanaf iOS 4 iAds in hun applicaties zetten. Dit zijn advertenties die Apple verzorgt. Ontwikkelaars verdienen hier geld aan, en dus is dit een manier om geld te verdienen met gratis applicaties. iAds zijn meer dan alleen een banner, want je kan er zelfs applicaties en muziek mee kopen zonder dat je de App Store of iTunes Store hoeft te openen.

Updaten

iOS 4 is te installeren door de iPhone 3G-, iPhone 3GS- en iPhone 4-gebruikers. Op de iPod Touch 2G en iPod Touch 3G is de firmware ook te installeren. Helaas kent iOS 4 wel beperkingen voor de iPod Touch 2G en iPhone 3G. Op deze toestellen is multitasking namelijk uitgeschakeld omdat de hardware het niet aankan.

iOS 4 is heel gemakkelijk te installeren op je toestel. Als je je toestel op je computer aangesloten hebt, moet je op de knop ‘update’ klikken in iTunes. Na enige tijd zal de nieuwe firmware op je toestel geïnstalleerd zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • XandervS

  MuscleNerd @htetard yep…the final 4.0 next week will be an even later version and is confirmed unlockable (possibly iPhone4 too)
  2 days ago in reply to htetard

 • Jitris

  Hij staat erop. Meteen na het opstarten is mijn achtergrondafbeelding zichtbaar achter de icoontjes. Nu nog verder onderzoeken.

 • nelez

  Heeft iemand al ibooks op de iphone gezien kan hem niet vinden.

 • Rianne

  Ben ook al druk opzoek naar ibooks.. maar kan het nergens vinden. Met updaten geeft hij wel aan dat ik ibooks moet downloaden (heb wat boeken klaar staan) maar kan niets vinden.

 • jota

  Volgens mij is ibooks allen te gebruiken voor de iPad. App is wel vinden maar niet voor de iPhone.

 • Rianne

  Nou apple geeft zelf aan dat ibooks geschikt is voor Iphone met OS4. Dat staat ook op itunes. Nadat ik ibooks download geeft hij bij info ook aan dat het geschikt is voor iphone/ipod touch/i-pad maar hij zet de app bij ipad neer en daarom krijg ik hem niet op mijn phone.

  Als iemand ideeen heeft ik houd me aan bevolen 🙂 Verder ziet iOs4 er strak uit 🙂

 • Stijn

  Je kan ibooks gewoon downloaden uit de appstore

 • Nick

  Wat een klote update. Na 2 uur eindelijk iTunes geuodate. Nu wil ik me telefoon koppelen en zegt ie dat er een nieuwe versie is van Mobile Device Service of wat dan ook. Na alle stappen te hebben gevolgd, pakt iTunes mijn telefoon m nog steeds niet! Wordt er gek van !

 • Yvo

  Had de Golden Master Candidate release, build 8A293. Heb nu de “officiele” IOS4 update binnen, is ook build 8A293…???

 • Gillis

  Welke special nieuwe dingen zijn er voor de 3G? Ik zie niks speciaals na de update.

 • Nelez

  Nog steeds geen ibooks voor iPhone gevonden iemand al wel. In de AppStore is deze ook niet te vinden. Zo wel, stuur aub een linkje dan als mogelijk. Heb namelijk al een paar boeken klaar staan. In iTunes.

 • Pingu

  Zoek in de appstore op apple

 • Jules

  Vele niet “Apple-app’s” werkt de multi-task niet meer en kan je niet automatisch in landscape-mode gaan door het draaien van je iPhone.
  Iemand nog dezelfde ervaring?

  Heeft iemand al de functie gevonden om iAd af te stellen, ik wil vanaf 1 juli niet de plaag van reklame-banners…

 • Pim Brussee

  Heb eerst 2 iPhone 3GS voorzien van iOS4, en dat ging prima. Daarna een 3G, en die is nu al zijn contacten, email accounts en apps kwijt. En dat terwijl er eerst een reserve copie was gemaakt.

 • Han

  Hoe zit het met tethering? Ik heb nu 3.1.3 en daar werkt t prima mee. Iemand het al getest?

 • stephan

  zojuist geupdate naar iOS4, heb zelf een iphone 3gs maar sinds de update kan ik niet meer internetten via 3g! terwijl het er wel staat dat ik 3g verbinding heb.. meer mensen last van?

 • Stijn

  @Jules
  Je kan in multitask menu aanpassen of je dit wil blocken. Handig voor als je in bed ligt 🙂
  Is het eerste icoontje helemaal links!

 • NiPhoned (BE)

  iBooks voor de iPhone is gratis te downloaden via de App Store.

  Check volgende post:
  https://www.iphoned.nl/ibooks-te-downloaden-voor-iphone/23568/

 • Stijn

  Nog wat gevonden: je kan aantal leestekens weergeven bij je sms (zoals eigenlijk normaal is)

 • Jim

  Zelfde probleem als hierboven, sinds update wel 3G icoon maar verbinding met internet ho maar, zelfs op GPRS geen internet verbinding??

 • Sven

  iPhone 3GS, 16GB, Zwart, iOS 4.0

  Ik heb ook hetzelfde probleem als Stephan en Jim,
  geen 3G verbinding… wel een icoontje die aangeeft
  dat ik volle verbinding heb!

  Ik zou graag hier de oplossing op weten,
  Als iemand weet hoe je van iOS 4.0 weer kan downgraden naar iOS 3.1.3 of lager, help me dan aub via msn.
  NevSemag@hotmail.com

 • Anouk

  Ik heb een iPod touch 3G, maar weet iemand hoe je kan tegenhouden dat de foto’s worden verkleind bij het synchroniseren?

 • Thomas11nl

  Haha ben ik blij dat ik nog 3.1.3 heb, netjes gejailbreakt (geen problemen met opstarten/rebooten) en proswitcher werkt prima op een 3gs, vast en zeker beter dan apples eigen gare multitask systeempje 🙂

 • Suzanne

  Ik heb ok problemen gehad met mijn 3g verbinding met ios 4 met een iphone 3g.

  Ik ben met me telefoon naar unlockit.co.nz gegaan en de gegevens bij mij van knp naar me mail laten sturen en de mail op me telefoon geopent en programa geinstalleerd.

  ik kreeg toen ineens programmatje erbij in me scherm en via instellen kan je dingen wijzigen maar volgens mij hoefde je er niets aan te doen.
  zo ineens deed de 3g het wel weer.