iOS 4 is beschikbaar

Redactie
21 juni 2010, 19:07
2 min leestijd
iOS 4 is beschikbaar

Apple heeft zojuist iOS 4 beschikbaar gemaakt voor de iPhone- en iPod Touch-gebruikers. De update is verkrijgbaar via iTunes. Nadat je de update op je toestel hebt gezet, zal je veel veranderingen opmerken. Er zijn namelijk tientallen nieuwe functies aan de firmware toegevoegd door de ontwikkelaars van Apple. Één van deze veranderingen is multitasking.

Multitasking, Folders en iAds

De nieuwe firmware brengt veelgevraagde functies naar de iPhone en iPod Touch. Multitasking is daarvan de grootste nieuwe functie. Door iOS 4 kunnen applicaties aan blijven staan als je een andere applicatie opent. Als je twee keer op de home-knop tikt, zal je alle applicaties zien die nog aanstaan. Via dit scherm kan je snel van applicatie wisselen.

In iOS 4 zijn ook voor het eerst Folders te vinden. Folders zijn een soort mappen waarin je applicaties kan opbergen. Je maakt een Folder door een applicatie op een andere applicatie te plaatsen. Op deze manier kan je maximaal 12 applicaties in één map zetten. Hierdoor kan je meer applicaties op je iPhone of iPod Touch zetten.

Ontwikkelaars kunnen vanaf iOS 4 iAds in hun applicaties zetten. Dit zijn advertenties die Apple verzorgt. Ontwikkelaars verdienen hier geld aan, en dus is dit een manier om geld te verdienen met gratis applicaties. iAds zijn meer dan alleen een banner, want je kan er zelfs applicaties en muziek mee kopen zonder dat je de App Store of iTunes Store hoeft te openen.

Updaten

iOS 4 is te installeren door de iPhone 3G-, iPhone 3GS- en iPhone 4-gebruikers. Op de iPod Touch 2G en iPod Touch 3G is de firmware ook te installeren. Helaas kent iOS 4 wel beperkingen voor de iPod Touch 2G en iPhone 3G. Op deze toestellen is multitasking namelijk uitgeschakeld omdat de hardware het niet aankan.

iOS 4 is heel gemakkelijk te installeren op je toestel. Als je je toestel op je computer aangesloten hebt, moet je op de knop ‘update’ klikken in iTunes. Na enige tijd zal de nieuwe firmware op je toestel geïnstalleerd zijn.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's