iOS 4 GM en iTunes 9.2 beta zijn te installeren
Redactie

Apple heeft direct na de keynote van afgelopen maandag iOS 4 en iTunes 9.2 beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars. Dit zijn beide testversies van de software, maar zijn onder hand al bijna helemaal foutloos. Dat is niet zo vreemd, want de officiële versie van iOS 4 wordt het einde van deze maand gelanceerd.

iTunes 9.2 beta installeren

Op dit moment werkt iOS 4 alleen met de iTunes 9.2 beta. Apple heeft deze software alleen nog maar beschikbaar gesteld voor mac’s, en dus kan je als windows-gebruiker iOS 4 GM nog niet installeren. Als je een mac hebt, kan je de beta van iTunes al downloaden op verschillende websites. Apple heeft niet voor niets ‘beta’ in de naam van de software gezet. Er kunnen namelijk nog steeds fouten in het programma zitten.

iOS 4 GM installeren

Het is voor ‘gewone’ iPhone-gebruikers ook mogelijk om de nieuwe firmware te installeren op de iPhone of ipod Touch. Het wordt alleen niet officieel door Apple aangeboden omdat er nog fouten in kunnen zitten. Als je toch een gokje wilt wagen kan je de software op verschillende websites al downloaden. Je moet wel goed opletten welke software je download, want voor elk toestel is er een ander bestand.

Als je iOS4 hebt gedownload hebt, hoef je niet veel meer te doen om de software op je iPhone of iPod Touch te installeren:

 • Verbind de iPhone met je mac waar iTunes 9.2 op staat
 • Druk shift alt in als je op ‘herstel’ of ‘restore’ klikt in iTunes
 • Zoek je gedownloade ipws-bestand van iOS 4 op en selecteer deze
 • Wacht totdat de software op de iPhone of iPod Touch staat

Door de iPhone te herstellen raak je al je gegevens kwijt. Het is dus erg belangrijk om een backup te maken van apparaat voordat je aan dit proces begint.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Ivo

  Itunes 9.2 alleen voor updaten van je iphone os?

  Jailbreak moet niet te lang op zich laten wacht aangezien deze al gekraakt is.

 • Tom

  Gisteren iOS4 geïnstalleerd op mijn 3G. Met redsn0w toen de jailbreak toegepast en nu zeer tevreden. Via een aanpassing in een .plist bestand heb ik nu ook multitasking en background-wallpaper.

  Helaas werkt Cydia niet helemaal lekker en is de iPhone wat traag. Wellicht komt dit omdat de Jailbreak niet is gedaan met de GM versie van de iOS4 maar een eerdere beta 4.0. Binnenkort komt de echte iOs4 uit en zal de Jailbreak snel volgen via MuscleNerd.

 • Binkyh6

  En, werkt dit ook op een niet ge-jailbroken 3G?

 • rens

  Je moet op ALT (option) klikken voor een custom ipsw

 • rens

  Je moet op ALT (option) klikken voor een custom ipsw

 • Jan van Kampen

  Mijn fout, ik zal het veranderen.

  @vorige
  Ja

 • Sander Tamaëla

  Voor de duidelijkheid, een GM is wat anders dan een beta, het is te vergelijken met een RC versie (zoals andere ontwikkelaars hun GM noemen). Bij OS 3 werd de GM uiteindelijk de RTM (final versie), kans is groot dat dit nu ook weer gebeurd.

 • Zijn er meer mensen met iOS 4 op een 3GS die problemen hebben met het via mail versturen van foto’s vanaf de camera roll?

 • Lex

  Ik gebruik Windows met een iPhone 3GS. Gebruik iOS4b sinds fw v1 en vandaag schrok ik toen ik zag dat mijn iPhone gedurende de nacht onbruikbaar was geworden. De beta was verlopen, wist niet dat dit erin zat.
  Gelukkig had m’n partner haar MacBook laten liggen, anders had ik geeneens kunnen bellen.

  Ben nu alles kwijt, contacten, smsjes, foto’s & kalender doordat ik nu niet kan syncen met mijn Windows pc. Laatste keer beta voor mij.

 • Jan van Kampen

  @Lex

  De GM kent geen einde. Het is geen beperkte versie op dit moment. Als je beta’s installeert moet je inderdaad up-to-date blijven. Met GM’s is dit minder het geval. ik heb 4 maanden met firmware 3.0 GM op mijn telefoon rond gelopen zonder problemen.

 • robert

  Heren/dames.
  Als ik deze OS4 GM op mijn 3g itouch zet. en het bevalt me nie kan ik dan weer terug naar 3.1.2

 • Jelmer

  Gedaan op mijn 3gS. Ben geen computertechneut maar met de uitleg van hierboven in 1x prima gelukt. Mooie nuttige update!! top!