iOS 4 GM en iTunes 9.2 beta zijn te installeren
Redactie

Apple heeft direct na de keynote van afgelopen maandag iOS 4 en iTunes 9.2 beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars. Dit zijn beide testversies van de software, maar zijn onder hand al bijna helemaal foutloos. Dat is niet zo vreemd, want de officiële versie van iOS 4 wordt het einde van deze maand gelanceerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iTunes 9.2 beta installeren

Op dit moment werkt iOS 4 alleen met de iTunes 9.2 beta. Apple heeft deze software alleen nog maar beschikbaar gesteld voor mac’s, en dus kan je als windows-gebruiker iOS 4 GM nog niet installeren. Als je een mac hebt, kan je de beta van iTunes al downloaden op verschillende websites. Apple heeft niet voor niets ‘beta’ in de naam van de software gezet. Er kunnen namelijk nog steeds fouten in het programma zitten.

iOS 4 GM installeren

Het is voor ‘gewone’ iPhone-gebruikers ook mogelijk om de nieuwe firmware te installeren op de iPhone of ipod Touch. Het wordt alleen niet officieel door Apple aangeboden omdat er nog fouten in kunnen zitten. Als je toch een gokje wilt wagen kan je de software op verschillende websites al downloaden. Je moet wel goed opletten welke software je download, want voor elk toestel is er een ander bestand.

Als je iOS4 hebt gedownload hebt, hoef je niet veel meer te doen om de software op je iPhone of iPod Touch te installeren:

  • Verbind de iPhone met je mac waar iTunes 9.2 op staat
  • Druk shift alt in als je op ‘herstel’ of ‘restore’ klikt in iTunes
  • Zoek je gedownloade ipws-bestand van iOS 4 op en selecteer deze
  • Wacht totdat de software op de iPhone of iPod Touch staat

Door de iPhone te herstellen raak je al je gegevens kwijt. Het is dus erg belangrijk om een backup te maken van apparaat voordat je aan dit proces begint.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.