iOS 4 brengt iPhone-gebruikers problemen
Redactie

Gisteren is iOS 4 beschikbaar gekomen. Bij de introductie van firmware 3.0 ging er erg veel fout door de enorme drukte op de servers van Apple, maar dit jaar was dit gelukkig niet het geval. Dit wil niet zeggen dat er geen problemen zijn met deze firmware. Verschillende mensen klagen namelijk over de verdwijning van contacten, mails, agenda’s en mobiel internet.

Google Sync

Veel mensen blijken gebruik te maken van Google Sync. Hiermee kan je je contacten, mails en agenda’s draadloos synchroniseren met ‘The cloud’ van Google. Sinds gisteren verschijnen er veel meldingen op internet dat Google Sync niet meer werkt. De contacten, mails en agenda’s kunnen dus niet meer worden gesynchroniseerd bij sommige iPhone-gebruikers. De gegevens van deze mensen staan gelukkig nog wel op internet opgeslagen.

Mobiel internet

Na de update naar iOS 4 hebben veel mensen geen mobiel internet meer. De ‘carrier settings’ zijn niet goed overgezet na de update. Hier kan je zelf niets aan doen, en dus moet je zelf een beetje experimenteren in de instellingen om het weer aan de gang te krijgen. T-Mobile adviseert een zogenaamde ‘Restore’ via iTunes. Hiermee haal je de iPhone helemaal leeg, en dus moet je van tevoren wel even een goede backup maken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Het lijkt er (bij mij) op dat GSync wel werkt, maar heel traag is…

  Gisteravond laat was ik ook alles kwijt, maar vanmorgen klopte mijn agenda (zo te zien) en ook had ik mijn contacten terug.

  Mail hapert nog wel. Bijvoorbeeld wel een mail (laat), maar dan niet de bijlagen.

 • jj1

  De integratie met Google is juist toppie… mail, contacten, agenda, alles. Alleen wel even de juiste instellingen zetten, in Instellingen>Mail, Contacten, Agenda.

  Kies voor je mail, en contacten en agenda (alle drie even doen) als standaardaccount je gmail adres.

  is perfect!

 • Jan van Kampen

  Bij mij werkt alles op 4.0 GM ook alles goed, maar er zijn honderden klachten over Google Sync op dit moment.

 • Sander

  Op de GM heb ik alleen problemen met de 3D panorama view van Navigon. Verder werkt het allemaal perfect.

 • Ben

  Kwestie van even geduld hebben.
  Na de update klopte mijn agenda ook niet maar sinds vanmiddag is de agenda weer up-to-date.
  Hetzelfde gold voor mijn adresboek. Veel contacten geen info meer. Na synchroniseren klopt het nu ook weer.
  Vervelend maar het is opgelost.

 • Hurrah

  Hier geen sync met gCal agenda’s. Ik zie ze wel staan maar ze zijn leeg en er wordt niet gesynched.

 • Wil

  Gisteravond iOS4 geinstalleerd. Alles ging goed maar vandaag is mijn opstart / beginscherm met een faktor x vergroot!! Net zoals je een foto kunt vergroten! Heeft iemand nog meer last van dit probleem en belangrijker: hoe kom ik er vanaf?

 • bla

  Hoi Wil. Dit is de zoom functie die veel mensen niet kennen. Dit werkt alleen bij de 3GS en kan uitgeschakeld worden bij instellingen van het toestel. Wat je dient te doen is met 3 vingers naast elkaar (van een 1 hand) dubbel tappen op het scherm en bij de 2e tap bijven vasthouden/drukken. Vervolgens schuif je je 3 vingers naar boven en onder op het scherm om in en uit te zoomen. Voor veel mensen is dit even een aantal keer proberen maar dit werkt echt. Nu veronderstel ik dus dat het deze functie is met het beetje uitleg dat je geeft maar ik zou niet weten wat het anders kan zijn. Succes!

 • The Veenmeister

  Ik heb inderdaad geen internet meer…
  3G instellingen zijn niet goed meegenomen naar iOS 4.0.
  Even ge-backupped en hersteld. De Appstore doet het nu wel.
  Eerst eens even kijken wat er gebeurt na de restore…

 • The Veenmeister

  Nope doet het niet… Zeker dat de instellingen ook in de restore meegenomen zijn. Hoe krijg ik dat weer recht gebreid???

 • johan

  zelfde probleem na updaten naar ios4 heb ik geen internet meer wel verschijnt er 3g op hetr scherm.
  heb ook een herstel gedaan en even gecheckt voordat ik restore backup heb gedaan of internet werkt maar dit is niuet het geval. toen maar me backup terug gezet maar nog steeds niets.

  zijn er nog meer mensen met dit probleem bij tmobile

 • internet mobiel

  Ga naar Instellingen – Algemeen – Stel opnieuw in en kies Herstel netwerkinstellingen. Stel daarna je mobiel internet settings weer in via Instellingen – Algemeen – Netwerk – Mobiel datanetwerk.

 • Johan

  Dit gaat niet werken bij tmobile want je kan geen settings invullen. Maar ik heb het voor elkaar ga naar unlockit.co.nz op je iphone via wifi kies je provider en install daarna de apn changer en hij zal werken

 • Martha

  Bij mij duurt de synchonisatie al uren (lees: 11 uur) en hij is nog steeds niet klaar. Ik vertrouw het niet hoor. Heeft hier iemand ook last van gehad of doe ik ik iets grandioos fout? Computer opnieuw opstarten helpt niet.

 • diederik

  Bij werkte het ook zoals ‘internet mobiel’ hierboven schreef !!
  Hoefde gelukkig niet alles te restoren ….
  Succes.

 • Olga

  @ Martha: Ik heb dezelfde problemen, en we zijn niet de enigen; Internet staat er vol mee. Ik ben na 2 pogingen van ieder ca. 2 uur gestopt, er leek geen enkele voortgang meer te zijn. En bij mensen bij wie het wel lukt, zijn er ook talloze problemen na de 4.0 update (gegevens kwijt, toestel traag, batterij sneller leeg). Dus ik laat die update voorlopig even lekker zitten.