iOS 4.3 waarschijnlijk dit weekend al te jailbreaken
Redactie

Deze week verscheen er voor het eerst een video van een untethered jailbreak voor iOS 4.3 op internet. Deze jailbreak is ontwikkeld door i0n1c, een nieuwe hacker in de jailbreak-wereld. Vandaag heeft hij laten weten dat de lancering van de jailbreaktool niet lang meer op zich kan laten wachten. Hij verwacht zelfs al dit weekend software uit te kunnen brengen.

Bestaande én nieuwe exploits

I0n1c maakt voor zijn jailbreaktool gebruik van een bestaande exploit in de iDevices. Limera1n maakt hier ook gebruik van. Natuurlijk kan deze manier van jailbreaken niet alleen op deze exploit teren, want anders had Limera1n nog wel gewerkt. I0n1c heeft dus zelf ook nog een kwetsbaarheid in iOS 4.3 gevonden om de jailbreaksoftware te injecteren.

Op dit moment is het al mogelijk om iOS 4.3 te tethered jailbreaken met Sn0wbreeze, maar deze jailbreak is niet volledig. Jailbreakers die gebruik hebben gemaakt van Sn0wbreeze moeten namelijk bij elke herstart van hun iDevice het apparaat met de computer verbinden. Op dit moment is het aan te raden om te wachten op de untethered jailbreak van i0n1c, want de jailbreak-methode van Sn0wbreeze kan veel problemen met zich meebrengen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.