iOS 4.3 veroorzaakt problemen bij Vodafone-klanten
Redactie

Klanten van Vodafone kunnen flink in de problemen komen als ze hun iPhone en iPad updaten naar iOS 4.3. De apparaten kunnen met deze firmware namelijk volledig vastlopen als er een verbinding met het mobiele netwerk wordt opgezet. Vodafone raadt klanten dus aan om nog even te wachten met de update naar iOS 4.3.

Onbekende oorzaak

Het is nog niet bekend wat de oorzaak van de ernstige problemen is. De simkaarten die in de vastlopende apparaten zitten, werken namelijk wel in andere telefoons en tablets. Op dit moment zijn er nergens anders ter wereld providers die deze problemen ondervinden door iOS 4.3, en dus lijkt het erop dat het alleen aan het netwerk van Vodafone in combinatie met iOS 4.3 kan liggen.

Vodafone is op dit moment de oorzaak van de problemen aan het onderzoeken. Ze hebben Apple hierbij om hulp gevraagd, want de problemen worden door een combinatie van elementen veroorzaakt. Er is nog geen datum bekend waarop de problemen worden opgelost, en dus zit er als Vodafone-klant niets anders op dan de update-popup weg te klikken in iTunes.

Via Nu.nl

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • martijnC

  Ik heb mijn iPhone 4 al geüpdatet naar iOS 4.3, en geen probleem te bekennen, ik vind zelfs dat alle internetsnelheden van vodafone omhoog gegaan zijn! ook buiten Safari.

 • Danny J

  Ik heb gelijk mijn iPhone 3Gs (met Vodafone abo) op de dag van release een update gegeven naar ios 4.3. Gelijk bij de update ging het al mis. Duurde ongeveer 1,5 uur na eerder 3 keer een foutmelding te hebben gehad dat de update niet geslaagd was. Vervolgens alleen maar ellende.

  Met als gevolg dat ik nu dus een niet werkende iPhone heb waarmee ik nog best een tijdje door moet.

  Nu kan Vodafone wel zeggen dat Vodafone klanten de update er niet moeten opzetten maar dit heb ik dus al gedaan.

  Heeft iemand hier een oplossing voor? En heeft de iPhone 4 hier minder of geen problemen mee?

 • job

  Beste Danny,
  ik heb sinds een weekje ook de iphone 4(voda) en heb direct de nieuwste iOS erop gezet. Ik kan geloof dat er bij mij ook iets mis ging, maar ik heb ‘m gewoon ge-reset naar fabrieksinstellingen via iTunes. Nu doettie het weer zoals de bedoeling was..

 • Hans

  OPLOSSING 3GS (freeze na update 4.3):
  – zonder sim restore/backup terugplaatsen
  – daarna sim van andere provider starten
  – daarna werkt het weer en kun je de Vodafone-sim terugplaatsen
  Nb alleen de mapjes en apps staan niet meer netjes

  Hoop dat dit voor anderen ook de oplossing is!