iOS 4.3: Find My Friends

Redactie
13 januari 2011, 12:07
1 min leestijd
iOS 4.3: Find My Friends

Vannacht heeft Apple een beta van iOS 4.3 vrijgegeven. Deze beta bevat niet veel zichtbare veranderingen, maar in de broncode hebben de ontwikkelaars verschillende nieuwe functies gevonden. Één van deze functies is ‘Find My Friends’. Apple heeft nog niet gemeld wat deze functie gaat doen, maar op internet wordt er al veel over gespeculeerd.

Lees verder na de advertentie.

Google Latitude een Loopt

Naar verwachting kan je met ‘Find My Friends’ je échte vrienden volgen op een kaart. Door middel van GPS geeft de iPhone je locatie door aan het systeem. Dit systeem kennen we al van de diensten Google Latitude en Loopt. Steve Jobs liet bij de introductie van iOS 4.0 al even doorschemeren dat hij de laatstgenoemde dienst erg goed vond.

Toepassingen

Velen vinden deze locatie gebaseerde diensten een inbreuk op de privacy, maar er zijn ook veel nuttige toepassingen voor te verzinnen. Zo kunnen bijvoorbeeld bezorgde ouders hun kinderen in de gaten houden met Find My Friends. Daarnaast kan het handig zijn om te zien of je vriend of vriendin al bijna bij je in de buurt is als jullie een afspraak hebben.

Het netwerk kan erg groot worden, want op dit moment zijn er al miljoenen toestellen waarop iOS 4.3 in de toekomst geïnstalleerd kan worden. Het succes kan alleen beperkt worden door het gevoel dat mensen bij dit soort diensten hebben.

Via The Next Web

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen