iOS 4.3: Altijd wachtwoord invoeren bij in-app aankopen
Redactie

De iPhones, iPod touches en iPads kwamen een paar weken geleden erg negatief in het nieuws. Veel kinderen kochten namelijk ‘per ongeluk’ dingen binnen applicaties op hun ouders apparaten via in-app aankopen. Dit probleem werd zelfs behandeld bij ‘Kassa‘. Apple is hiervan geschrokken, en heeft een kleine verandering doorgevoerd in iOS 4.3 om deze problemen te verhelpen.

Altijd wachtwoord invoeren

Vanaf iOS 4.3 is het altijd nodig om je wachtwoord in te voeren als je op het punt staat om een in-app aankoop te doen. Door deze verandering kunnen kinderen nooit meer per ongeluk een aankoop doen binnen een applicatie. Het  is dan natuurlijk wel noodzaak dat de ouders hun wachtwoorden niet aan hun kinderen vertellen in dit geval.

In-app abonnementen

Ook voor in-app abonnementen is het nodig om je wachtwoord in te voeren. Voor deze nieuwe functie is het eigenlijk nog belangrijker, want voordat je het weet heb je een jaarabonnement op een krant afgesloten. De nieuwe, verplichte koopverificatie gaat er hopelijk voor zorgen dat onverwacht hoge kosten worden voorkomen bij veel mensen.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.