iOS 4.2 Gold Master gelanceerd
Redactie

Gisteren heeft Apple de Gold Master van iOS 4.2 gelanceerd. Vooral voor iPad-gebruikers is dit erg belangrijk, want met deze update krijgen ze eindelijk toegang tot de functies van iOS 4 die al sinds de zomer geïnstalleerd kon worden op iPhone’s.

De belangrijkste functies zijn vooral folders, multitasking, Game Center en een eigen achtergrond instellen. Alleen mensen met een Developers-account kunnen deze downloaden, maar het betekent wel dat we de finale versie heel binnenkort kunnen verwachten.

Nieuwe functies in iOS 4.2

Buiten de hierboven genoemde functies voor de iPad brengt iOS 4.2 ook wat leuks voor iPhone gebruikers. Één daarvan is AirPrint. Dit maakt het mogelijk om een webpagina of mailtje direct van de iPhone naar de printer te sturen. Er zijn dan geen kabels nodig!

Airplay

Ook handig is de AirPlay functie. Hiermee kan je nummers die op je iPhone staan direct streamen naar een Speakerset ergens in huis. Dit kan makkelijk zijn wanneer er bezoek is, want dan hoef je niet weg van het gesprek om een nummertje te kiezen.

De derde belangrijke functie is het vinden van tekst in een webpagina. Hiermee kan je snel zoeken naar een woord of een zin in een webpagina in Safari.

Lees alles over de nieuwe functies van iOS 4.2

Kijk jij uit naar deze update? Welke functie denk je dat je het meest zal gebruiken? Laat het ons weten in de comments.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.