iOS 4.2 GM te jailbreaken met Redsn0w
Redactie

Apple heeft gisteren iOS 4.2 GM beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars. Het bedrijf heeft waarschijnlijk de nieuwe beveiligingsmaatregelen nog niet doorgevoerd, om het de jailbreakers het moeilijk te maken bij de lancering van de publieke versie van iOS 4.2.

Ontwikkelaars hebben ontdekt dat je iOS 4.2 GM kan jailbreaken met Redsn0w door ‘iOS 4.1’ te selecteren. De logische conclusie is dus dat Apple de kwetsbaarheden van iOS 4.1 nog niet heeft gedicht. Bij de publieke release van iOS 4.2 zullen deze exploits wel gedicht worden, net zoals dat bij de vorige versies van iOS het geval was.

Cydia werkt niet met iOS 4.2

De iPhone en iPod Touch zijn te jailbreaken met Redsn0w, maar dit betekent niet dat alles werkt. Cydia werkt bijvoorbeeld niet met iOS 4.2 GM. Saurik zal dus nog flink aan de slag moeten om de software vóór de release van iOS 4.2 klaar te hebben, zodat de jailbreakers weer modificaties kunnen installeren als de jailbreak beschikbaar is. Gebruikers die hun iPhone nu al gejailbreakt hebben, kunnen modificaties via SSH installeren.

Bron: Dev Team

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.