iOS 4.2: Drie belangrijke veranderingen
Redactie

iOS 4.2 is nu een paar dagen te downloaden voor ontwikkelaars. Deze dagen zijn er al aardig wat screenshots van de nieuwe firmware op het internet verschenen. Op deze afbeeldingen kan je precies zien welke nieuwe functies Apple in iOS 4.2 heeft gebouwd. Ik zal in dit artikel de drie belangrijkste nieuwe functies toelichten.

Facetime

Vanaf iOS 4.2 is het mogelijk om iemand vanuit de berichten-applicatie op te roepen voor een Facetime-gesprek. In de vorige firmwares was het al mogelijk om iemand vanaf deze plaats te bellen met één tik op de knop. De nieuwe knop moet ervoor gaan zorgen dat iPhone 4-gebruikers nog vaker gebruik gaan maken van Facetime.

Youtube

Apple heeft besloten om de Youtube-applicatie uitgebreider te maken in iOS 4.2. Je kan vanaf deze firmware bijvoorbeeld video’s ‘leuk vinden’. Apple heeft hiervoor de officiële ‘like’-functie van Youtube in de applicatie gebouwd. Deze nieuwe beoordeel-optie kan je vinden in het informatiescherm van elke video.

Sms-geluiden

Er is nog een kleine nieuwe optie te vinden bij de contacten in iOS 4.2. Je kan namelijk ieder contact een eigen sms-geluid geven. Zo weet je bijvoorbeeld precies wanneer je vriendin je sms’t zonder op je scherm te kijken.

Via 9To5Mac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.