iOS 4.1 komt volgende week uit

Redactie
1 september 2010, 21:28
2 min leestijd
iOS 4.1 komt volgende week uit

Apple heeft vanavond tijdens zijn special-event ook iOS 4.1 laten zien. Dit is een update voor de iPhone en iPod Touch. Met deze update komen Game Center en TV show’s huren in het OS.

Je kan nu nog geen TV show’s huren in Nederland maar dit komt aan het eind van het jaar. Ook zijn er verschillende bugs gefixed waaronder de proximity meter, Bluetooth en nu werkt iOS 4 ook soepel op de iPhone 3G.

High Dynamic Range Photo’s

Met iOS 4.1 komt de feature ‘HDR’ foto’s. Op foto’s heb je vaak dat er een witte of zwarte vloed in zit. Dit komt dan omdat er op dat plekje te veel of juist te weinig licht is. Als je bovenin in de camera applicatie op ‘HDR’ drukt dan worden de foto’s een beetje bewerkt.

De iPhone of iPod Touch 4G maakt er twee foto’s bij. Je hebt dan drie foto’s: een gewone met de zwarte of witte vloed, een hele donkere en een hele lichte. Deze foto’s worden gecombineerd en dan krijg je een foto met verbluffend resultaat. Je hebt uiteindelijk twee foto’s over in je fotorol: één die niet goed gelukt is en één die bewerkt is.

Game Center

Iedereen vond het vreemd dat Apple Game Center niet toevoegde aan iOS 4.0. In 4.1 zit het er wel in en het lijkt zelfs beter. Je kan vrienden uitdagen of als je geen vrienden hebt met willekeurige mensen spelen. Ook kan je achievements bereiken die de ontwikkelaars daarvoor gemaakt hebben, waaronder Angry Birds, in Game Center.

Mike Capps van Epic games kwam zijn nieuwste game laten zien die gebruik maakt van Game Center. Het is heel simpel om iemand uit te nodigen en om iemand te joinen. Hij liet Project Sword zien wat een geweldige game is die het najaar uit komt.

Sneak Peek iOS 4.2 (voor iPad)

In november komt iOS 4 ook uit voor de iPad waarbij ze direct beginnen met iOS 4.2. In iOS 4.2 voor de iPad zitten alle features die ook op de iPhone en iPod Touch al te gebruiken zijn. Ook kunnen ze nu makkelijk draadloos printen en komt AirPlay naar de iPad.

iOS 4.1 is volgende week gratis te downloaden uit iTunes.

Categorie: Devices
Spotlights: Angry Birds, Game Center, HDR

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's