iOS 4.1 is nu beschikbaar via iTunes
Redactie

Apple heeft iOS 4.1 beschikbaar gemaakt voor alle iPhone- en iPod Touch-gebruikers. In iOS 4.1 zijn verschillende nieuwe functies te vinden, zoals bijvoorbeeld een optie om HDR-foto’s te maken en GameCenter.

Uit ervaring weten we dat het downloaden van de nieuwe firmware erg langzaam kan gaan op dit moment, want de servers van Apple krijgen het de komende uren zwaar te verduren.

Nieuw in iOS 4.1 voor de iPhone en iPod Touch

iOS 4.1 lost snelheidsprobleem op voor de iPhone 3G

iOS 4.1 gaat als het goed is de snelheidsproblemen van de iPhone 3G oplossen. Dit is één van de redenen dat het erg druk gaat worden op de servers van Apple, want veel iPhone 3G-gebruikers klagen al een lange tijd.

De kans dat je download van iOS 4.1 stopt of langzaam gaat is de komende uren niet vreemd. Nogmaals, de enorme vraag naar iOS 4.1 kan de servers erg traag maken. De nieuwe firmware voor de iPhone en iPod Touch is naar verwachting morgenochtend op een normale snelheid te downloaden.

iOS 4.1 is nog niet te jailbreaken of te unlocken. Het is dus belangrijk dat je je apparaat niet update als je hiervan afhankelijk bent.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • tjap

  waarom geeft mijn ipod touch 3G 32gb nog steeds aan dat de software up-to-date is?

 • Swen

  Kan ik updaten met mijn iPhone 4
  Ik heb nog geen jailbreak maar wil hem wel
  Ios4.1

 • Peter

  Ja dat zou ik ook wel willen weten
  Is het veilig om te updaten als je in de toekomst nog een jailbreak wil op ios4.1?

 • Ruud

  Ik heb deze update gisteren gedownload voor mijn 3G.
  De snelheid waarmee mijn 3G reageert is nog steeds niet werkbaar.
  Over mijn HOME knop nog maar niet te spreken

 • Manon

  Update op mijn 3g gezet en in eerdte instantie miet echt de oplossing voor alle problemen. Maar na weer een keer de iphone uitzetten en aanzetten werkt het perfect. Weer snelheid als het altijd was.

 • Hendra

  Super. M’n iPhone 3G heeft z’n snelheid weer terug. Top

 • cinematic

  Help! Ik heb ios 4.1 geinstalleerd op mijn iphone 3G (kostte een paar uur!) maar nu kan ik geen enkele app meer gebruiken, behalve de standaard iphone apps. Een paar resets heeft niet geholpen. Het startscherm van de app verschijnt wel (eventjes), daarna springt ie terug naar het standaardscherm.
  Iemand met een oplossing??

 • Nancy

  Mijn vriend heeft de iPhone 4 en ik de iPhone
  3G, maar als we proberen om de nieuwe software te downloaden dan krijgen we een foutmelding: ” probleem tijdens het downloaden van de software. Timeout van de netwerkverbinding. Controleer de netwerkinstellingen”. Dit heb ik al vanaf het begin (1 1/2 jr) sinds ik de 3G heb. Heeft iemand de oplossing voor mij?

 • linda

  Ik kan mijn iphone 4 niet eens updaten. Hij zegt dat ik niet verbonden ben met het internet, terwijl ik gewoon op de wifi verbinding thuis zit… :-S

  iemand hier ervaring mee?

 • vincent

  Ik heb het ook al via verschillende laptops thuis geprobeerd en krijg ook steeds dezelfde melding, de verbinding is tijdens het downen verbroken.. 🙁 Heb zelfs even mn ouderwetse internetkabel aan de laptop gehad om uit te sluiten dat het aan het draadloze netwerk lag! Maar steeds dezelfde melding.

 • owens

  net 3g ge-update met ios4.1, duurde 3 uur pfff lange zit…moet maar snel aan de iphone4… zitten er nu extra functies op de 3g of is het puur update voor alle troubles in het verleden…?