Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iOS 18: de zes leukste functies die naar je iPhone komen

Yannick Chalkiopoulos
10 juni 2024, 16:00
3 min leestijd
iOS 18: de zes leukste functies die naar je iPhone komen

Er komen veel nieuwe nieuwe AI-features naar de iPhone, maar welke functies zien we nog meer terug in iOS 18? Wij zetten de leukste voor je onder elkaar!

Lees verder na de advertentie.

Apple presenteert nieuwe functies iOS 18

Op de WWDC 2024 kondigt Apple een reeks belangrijke software-updates aan, waaronder iOS 18. Het is duidelijk dat er veel nieuwe functies naar de iPhone komen die te maken hebben met AI, door Apple waarschijnlijk Apple Intelligence genoemd. Toch komen er ook andere features naar de iPhone die helemaal niks met kunstmatige intelligentie te maken hebben. Dit zijn de belangrijkste veranderingen!

1. In iOS 18 véél meer vrijheid op het beginscherm

Volgens geruchten krijgen gebruikers veel meer vrijheid bij het inrichten van het iPhone-beginscherm. Waar je applicaties nu nog moet plaatsen in het raster, is dat vanaf iOS 18 niet meer nodig. Je kunt dan lege regels tussen rijen en kolommen van apps creëren. Ook hoeven widgets niet meer direct naast apps te staan. Zo bepaal je met de nieuwe functie in iOS 18 zelf waar je apps plaatst op je iPhone.

ios 18 beginscherm

2. Symbolen van apps aanpassen

Een andere grote verandering die naar het beginscherm van de iPhone komt is het aanpassen van app-icoontjes. Deze kun je vanaf iOS 18 personaliseren door de kleur van het symbool te veranderen. Zo kun je verschillende apps die bij elkaar passen dezelfde icoontjes geven. Nu kan dat al met apps van derden, maar vanaf iOS 18 krijg je de functie er standaard bij op je iPhone.

3. Kaarten krijgt nieuwe functies in iOS 18

In Apple Kaarten krijg je er als gebruiker een handige optie bij in iOS 18. Als je nu een bestemming invoert bepaalt Kaarten zelf de route. Je kunt wel tussenstops invoeren, maar bent voor de route afhankelijk van de app. Daar komt met iOS 18 verandering in, want je kunt dan ook helemaal zelf bepalen welke wegen je neemt. Met Custom routes kies je vanaf iOS 18 zelf welke route je neemt.

4. Bedieningspaneel zelf indelen

Net als bij het beginscherm krijgen gebruikers in iOS 18 meer vrijheid bij het indelen van het Bedieningspaneel. Je kunt straks naar verluidt zelf bepalen welke regelaars je toevoegt aan het overzicht én waar deze komen te staan. Bovendien krijgt het Bedieningspaneel verschillende vensters, waaraan je meerdere functies toe kunt voegen. Je kiest vanaf iOS 18 dus zelf hoe je Bedieningspaneel eruitziet.

shazam bedieningspaneel

5. Teksteffecten in Berichten

Apple werkt aan een aantal leuke functies voor Berichten in iOS 18. Je kunt in de nieuwste iOS-versie waarschijnlijk uit alle emoji’s kiezen bij het direct reageren op berichten. Nu heb je daar de keuze uit slechts zes opties. Daarnaast kun je bij het versturen van een bericht verschillende effecten toevoegen aan losse woorden. In één tekstbericht kun je zo meerdere effecten meesturen. Ook krijgt Berichten mogelijk ondersteuning voor RCS, maar dat is nog niet zeker.

6. Instellingen-app wordt vernieuwd in iOS 18

Volgens geruchten kunnen we een vernieuwde Instellingen-app verwachten in iOS 18. Dit is één van de meest gevraagde functies voor de iPhone, want de app werkt al jaren niet naar behoren. Functies zijn vaak niet te vinden met de zoekfunctie en de volgorde van de instellingen is niet logisch. In iOS 18 pakt Apple dat probleem aan, want de instellingen worden dan in een vernieuwde lijst weergegeven. Ook komt er een verbeterde zoekfunctie naar de Instellingen-app op de iPhone.

iPhone instellingen

WWDC 2024 live kijken

Er komen met iOS 18 veel handige functies naar je iPhone, maar dit is nog lang niet alles. Bekijk hier welke (AI-)features je nog meer kunt verwachten in iOS 18. Lang hoeven we niet meer te wachten op de presentatie van de update, want de WWDC 2024 vindt plaats op maandag 10 juni om 19.00 uur. Dan onthult Apple naast iOS 18 ook iPadOS 18, watchOS 11, macOS 15, visionOS 2 en tvOS 18.

Dat is een lange lijst van software-updates, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Wil je niks missen van de WWDC 2024? En direct weten welke functies er met iOS 18 naar je iPhone komen? Lees dan hier hoe je dé Apple-presentatie van het jaar live bekijkt, zodat je alle ontwikkelingen direct meekrijgt!

Wil je op de hoogte blijven van de WWDC 2024? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu