iOS 18 krijgt eigen ChatGPT: ‘Apple gaat samenwerken met OpenAI’

Yannick Chalkiopoulos
13 mei 2024, 14:00
3 min leestijd
iOS 18 krijgt eigen ChatGPT: ‘Apple gaat samenwerken met OpenAI’

Apple gaat volgens geruchten samenwerken met OpenAI, waardoor de kans groot is dat iOS 18 een eigen ChatGPT krijgt. Dit weten we al.

Lees verder na de advertentie.

Samenwerking met Apple en OpenAI

De kans is groot dat iOS 18 een eigen ChatGPT krijgt, want volgens geruchten heeft Apple de samenwerking met OpenAI afgerond. Dat is het bedrijf achter het intussen enorm populaire ChatGPT. De chatbot werd begin 2023 geïntroduceerd en geeft antwoord op al je vragen of opdrachten. Sindsdien is ChatGPT sterk verbeterd en door bedrijven over de hele wereld in gebruik genomen.

Lees ook: Deze nieuwe functie maakt ChatGPT op je iPhone nóg beter

Apple was voor de integratie van kunstmatige intelligentie in gesprek met verschillende bedrijven, waaronder Google en OpenAI. Nu lijkt het er dus op dat Apple heeft gekozen voor OpenAI, waardoor iOS 18 een eigen ChatGPT krijgt. Heel gek is dat niet, want Apple wil dit jaar een inhaalslag maken met een reeks nieuwe AI-functies. Die features zien we terug in iOS 18 en iPadOS 18. Vooral Siri krijgt naar verluidt een grote update.

generatieve ai op je iphone

AI-functies vooral op iPhone en iPad

De doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman geeft aan dat de samenwerking tussen Apple en OpenAI zo goed als rond is. Dat wordt ook wel tijd, want Apple kondigt iOS 18 volgende maand al aan. De grote updates voor al je Apple-apparaten worden altijd onthuld op de WWDC, die dit jaar begint op 10 juni. Die week komen ook de eerste testversies van de updates uit. Het is nog onduidelijk of dan direct de nieuwe versie van ChatGPT in iOS 18 beschikbaar is.

De nieuwe AI-functies voor iOS en iPadOS werken naar verluidt vooral op de iPhone en iPad zelf. Ze worden gedeeltelijk aangestuurd door datacentra van Apple, maar voornamelijk door de processor van het toestel zelf. Hierdoor werken de AI-functies erg snel en is je privacy gegarandeerd. We weten nog niet hoe ChatGPT in iOS 18 wordt geïntegreerd, mogelijk geldt die als vervanger voor Siri. Of als een extra chatbot waarmee je alleen kunt chatten.

apple gpt iOS 18

iOS 18 bijna onthuld

De kans is groot dat nog niet alle AI-functies beschikbaar zijn bij de presentatie van iOS 18 op de WWDC. Apple onthult de nieuwe functies dan wel, maar ze komen pas bij een latere testversie beschikbaar voor ontwikkelaars. Zeker nu blijkt dat Apple de samenwerking met OpenAI pas net heeft afgerond, lijkt het onwaarschijnlijk dat iOS 18 direct een eigen ChatGPT heeft. Deze komt pas later naar je iPhone.

Lees ook: iOS 18 wordt een supergrote update: geen app blijft hetzelfde

De WWDC vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 14 juni. De eerste dag presenteert Apple direct grote updates als iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11 en macOS 15. Vooral iOS 18 wordt een enorme update, zeker nu ChatGPT zo goed als zeker naar iOS 18 lijkt te komen. Er wordt zelfs gesproken van de grootste update voor de iPhone ooit. Wil je meer weten over iOS 18? Lees dan hier over de grootste update van het jaar!

Wil je meer weten over iOS 18? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu