Geen pottenkijkers meer: apps krijgen betere beveiliging in iOS 18

Piet-Jan Lentjes
10 juni 2024, 13:03
2 min leestijd
Geen pottenkijkers meer: apps krijgen betere beveiliging in iOS 18

Volgens geruchten gaan apps in iOS 18 een betere beveiliging krijgen. Zo wordt het mogelijk om een app voortaan te locken met Face ID.

Lees verder na de advertentie.

Geen pottenkijkers meer: apps krijgen betere beveiliging in iOS 18

Met een nieuwe beveiliging in iOS 18 kun je straks apps als Mail, Berichten, Notities, Foto’s en meer beschermen tegen pottenkijkers. Je kunt dan bij deze apps instellen dat je ze eerst moet ontgrendelen voordat ze te gebruiken zijn. Dat kan met Face ID, maar ook Touch ID en je iPhone-code moeten werken.

ios 18 beveiliging apps

De geruchten geven als voorbeeld alleen de apps van Apple zelf. Het is op dit moment nog niet bekend of deze functie ook bij apps van derden gaat werken.

Apple staat nu al toe om bepaalde content achter Face ID te beveiligingen. Denk bijvoorbeeld aan gegevens in de app Notities. Ook het verborgen album voor je foto’s (dat je aan kunt zetten in ‘Instellingen > Foto’s > Toon verborgen album’) is op die manier te beveiligen. In iOS 18 gaat Apple dus nog een stapje verder en kun je apps geheel locken, zelfs al heb je de iPhone ontgrendeld.

WWDC 2024: dit is wanneer je moet kijken

Op de jaarlijkse WWDC kondigt Apple altijd een hele reeks belangrijke software-updates aan. Ook dit jaar zal dat niet anders zijn en worden iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, watchOS 11, tvOS 18 én visionOS 2 verwacht.

wwdc 2024 apple

Er staan dit jaar wel een aantal grote veranderingen op de planning. Dat komt door de introductie van allemaal nieuwe AI-functies. Wil je zo snel mogelijk meer weten over alle nieuwe functies? Zorg er dan voor dat je op maandag 10 juni om 19.00 uur er klaar voor zit!

Wil je op de hoogte blijven omtrent het nieuws van de WWDC 2024? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu