iOS 17: dit is er nieuw in de Camera-app van je iPhone

19 september 2023, 12:12
2 min leestijd
iOS 17: dit is er nieuw in de Camera-app van je iPhone

In iOS 17 heeft de camera-app van je iPhone ook een aantal nieuwe functies gekregen. Hier lees je wat er nieuw is.

Lees verder na de advertentie.

Dit is er nieuw in de camera-app van iOS 17

Sinds 18 september kun je op recente iPhones de nieuwste iOS-versie installeren. In iOS 17 zijn er veel nieuwe functies te vinden. Ook de camera-app heeft een aantal (kleinere) updates gekregen. Wij vertellen wat er precies nieuw is.

ios 17 camera app

Nieuwe horizon-functie

Gebruik je het raster wel eens in de camera-app? Dan weet je dat het een vrij handige manier is om rechte foto’s te schieten. Je scherm wordt dan verdeeld in negen vlakken en die kun je gebruiken voor je compositie én om je camera recht te houden.

Er is daar een nieuwe functie bij gekomen. In de camera-app van iOS 17 krijg je dan een extra lijntje te zien (Apple noemt deze functie Niveau). Hiermee kun je nog beter zien hoe goed je de camera horizontaal of verticaal houdt. Dit lijntje stel als het ware de horizon voor, die je dan kunt gebruiken.

ios 17 camera

Overigens hoef je niet het raster te gebruiken om de nieuwe functie te krijgen. Je kunt het Niveau-lijntje los aan- of uitzetten. Gebruik je het raster al? Dan staat de optie standaard ingeschakeld in iOS 17. Gebruik je het raster niet? Dan staat de optie bij Niveau uit.

Om de optie aan te zetten ga je naar ‘Instellingen’ en scrol je naar beneden. Daarna tik je op ‘Camera’. Onder ‘Compositie’ vind je de nieuwe opties. Zet hier dan de schuifknop achter ‘Niveau’ aan.

Makkelijk wisselen tussen RAW

Heb je een Pro-iPhone die ook in RAW kan schieten, zoals de iPhone 15 Pro Max? Wanneer je ‘ProRaw- en resolutieregelaar’ aan hebt staan, kun je in de camera-app snel switchen tussen de verschillende formaten. Handig, want dan kun ook snel de nieuwe optie HEIF hier kiezen.

Om deze optie aan te zetten klik je op ‘Instellingen > Camera > Bestandsstructuren’. Zet vervolgens de optie ‘ProRAW- en resolutieregelaar’ aan. Vind je deze optie niet? Dan heeft jouw iPhone geen ondersteuning voor dit formaat.

ios 17 camera app

Meer nieuwe functies in iOS 17

De update naar iOS 17 zit vol toffe functies. Zo zijn de apps Telefoon, FaceTime en Berichten flink bijgewerkt. Ook de functie Stand-by is erg leuk. Verder heeft AirDrop een nieuwe functie met NameDrop, krijgt Safari een flinke update en heeft de Gezondheid-app nieuwe functies.

Wil je meer weten over iOS 17? Lees dan onderstaande artikelen nog even door. Je bent dan weer helemaal op de hoogte!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu