Let op: in iOS 17.5 duiken verwijderde foto’s weer op

Piet-Jan Lentjes
16 mei 2024, 11:11
2 min leestijd
Let op: in iOS 17.5 duiken verwijderde foto’s weer op

In iOS 17.5 zit een vervelende bug waarmee oude, verwijderde foto’s opeens weer terugkomen. Wat is hier aan de hand?

Lees verder na de advertentie.

Let op: in iOS 17.5 duiken verwijderde foto’s weer op

Volgens verschillende gebruikers op Reddit komen foto’s die ze jaren geleden hebben weggegooid op de iPhone opeens weer terug. Sinds het installeren van iOS 17.5 zijn deze verwijderde foto’s weer te zien in de Foto’s-app.

Het probleem blijft niet beperkt tot een handjevol iPhone-bezitters, want er komen steeds meer gebruikers bij die dit probleem hebben. Sommige gebruikers krijgen verwijderde foto’s van een paar jaar geleden te zien, terwijl er bij anderen foto’s van begin dit jaar weer opduiken.

iPhone foto's app

Standaard laat de iPhone in een mapje ‘Recent verwijderd’ de foto’s zien die je hebt weggegooid. De map vind je door de Foto’s-app te openen en het tabblad ‘Albums’ te openen. Scrol naar beneden en je vindt de map onder het kopje ‘Andere’. In deze map blijven de foto’s dertig dagen staan nadat je ze hebt verwijderd. Schijnbaar gaat er bij de foto’s die nu opeens in iOS 17.5 opduiken iets anders mis.

Apple heeft op dit moment nog niet gereageerd op het probleem. Maar het terugkeren van de verwijderde foto’s in iOS 17.5 roept behoorlijk wat vragen op. Sommige gebruikers op Reddit speculeren nu dat iOS 17.5 een aantal veranderingen heeft doorgevoerd in de Foto’s-app en dat de app de bestanden opnieuw moest indexeren.

Toch blijft het vreemd dat foto’s die jaren geleden verwijderd zijn, weer terug zijn. Schijnbaar worden foto’s toch langer opgeslagen in iCloud dan nodig is. Heb jij ook oude, weggegooide foto’s die opeens weer opduiken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel!

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Via: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu