iOS 17.5 is uit: dit is er nieuw (en zo haal je de update binnen)

Piet-Jan Lentjes
13 mei 2024, 19:25
2 min leestijd
iOS 17.5 is uit: dit is er nieuw (en zo haal je de update binnen)

Bezitters van een iPhone opgelet, want iOS 17.5 is uit! Hier lees je wat er nieuw is en hoe je de update zo snel mogelijk kunt downloaden!

Lees verder na de advertentie.

iOS 17.5 is uit: zo haal je de update binnen

Er zitten in iOS 17.5 een paar nieuwe functies, maar je wilt natuurlijk zo snel mogelijk de update downloaden en installeren op je iPhone. Je vindt de nieuwste iOS-versie onder ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’. Daar kun je vervolgens kiezen of je de update direct wilt downloaden, of de iPhone vannacht wilt bijwerken.

iOS 17.5

Nieuwe functies iOS 17.5

Echt heel veel nieuw is er niet bij iOS 17.5. Er is een nieuwe functie die je goed van pas komt wanneer je iPhone gerepareerd moet worden. Deze nieuwe functie heet ‘Repair State’. Als je normaal je iPhone moet opsturen naar Apple om hem te laten repareren, moet je eerst een aantal zaken uitzetten. Met iOS 17.5 is dat niet meer het geval. In plaats daarvan activeer je simpelweg de nieuwe functie Repair State en stuur je de iPhone op.

De update naar iOS 17.5 komt ook met een nieuwe Pride-achtergrond. Elk jaar brengt Apple een nieuwe Pride-wijzerplaat uit voor de iPhone (en Apple Watch). Ook dit jaar wordt er weer een nieuwe, kleurrijke achtergrond toegevoegd aan de steeds grotere wordende collectie.

pride achtergrond

Sinds iOS 17.4 zijn ook app stores van derden toegestaan op Apple’s iPhone. In de nieuwste update heb je helemaal geen webwinkel meer nodig. In plaats daarvan kun je applicaties ook via een internetbrowser downloaden op je iPhone.

Verder zijn er nog kleine veranderingen in de update naar iOS 17.5. Een paar voorbeelden: de widget van de podcast-app heeft een kleine update gekregen. Hiermee lijkt hij nu meer op de widget van Apple Music. Daarnaast heeft de Boeken-app een nieuw icoontje voor je leesdoelen.

iOS 18 is op komst

Waarschijnlijk is dit een van de laatste updates voor iOS 17. Er bestaat de kans dat iOS 17.6 nog komt, maar dat zal geen grote update worden. Apple presenteert in juni iOS 18 en in deze grote volgende update worden er wél flinke veranderingen verwacht.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu