Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iOS 17.5.1 is uit (en verhelpt dit belangrijke probleem op je iPhone)

Yannick Chalkiopoulos
21 mei 2024, 14:00
2 min leestijd
iOS 17.5.1 is uit (en verhelpt dit belangrijke probleem op je iPhone)

Apple heeft weer een update uitgebracht, want iOS 17.5.1 is beschikbaar voor de iPhone. Dit probleem wordt opgelost in de nieuwe iOS-versie!

Lees verder na de advertentie.

Apple brengt iOS 17.5.1 uit

Er is met iOS 17.5.1 weer een update voor de iPhone beschikbaar! Op 13 mei verscheen iOS 17.5, waarmee Apple een aantal nieuwe functies introduceerde. Zo is het nu mogelijk om apps direct vanaf internet te installeren op de iPhone, zonder daarvoor een app store te gebruiken. Daarnaast is er een nieuwe Repair State beschikbaar, die ontwikkeld is voor defecte iPhones die worden opgestuurd naar Apple.

Lees ook: Nieuwe functies in iOS 17.5: dit verandert er op je iPhone

Helaas kwam iOS 17.5 niet zonder problemen, waardoor Apple ervoor heeft gekozen om een tussentijdse update uit te brengen. In iOS 17.5.1 komen geen nieuwe functies naar de iPhone, maar wordt een vervelend probleem van iOS 17.5 verholpen. Een aantal gebruikers had namelijk last van een softwarefout in de Foto’s-app, waarmee verwijderde foto’s weer opdoken in de fotobibliotheek.

ios 17.5.1

Problemen met Foto’s-app

In de beschrijving van iOS 17.5.1 bevestigt Apple het probleem met de fotobibliotheek. Deze softwarefout deed zich niet bij alle gebruikers voor, maar het probleem was voor Apple groot genoeg om een tussentijdse update uit te brengen. De bug in iOS 17.5 zorgde ervoor dat verwijderde foto’s toch zichtbaar bleven in de fotobibliotheek. Normaal worden deze afbeeldingen in het album ‘Recent verwijderd’ geplaatst.

In deze map worden foto’s voor dertig dagen bewaard, daarna worden ze definitief verwijderd van je iPhone. Toch leek het probleem zich niet alleen voor te doen met dit album, want bij sommige gebruikers doken zelfs verwijderde foto’s op uit 2010. Het gaat in ieder geval om een probleem in de software van de iPhone zelf, zo zijn verwijderde iCloud-foto’s niet onbedoeld teruggekeerd. Apple heeft het probleem met de fotobibliotheek verholpen in iOS 17.5.1.

iphone verwijderde foto's

Voorlopig geen nieuwe functies meer

Apple heeft iOS 17.5.1 wereldwijd uitgebracht, dus je vindt de update op je iPhone onder instellingen bij ‘Algemeen > Software-update’. Helaas komen er geen nieuwe functies naar je iPhone, daarvoor moeten we waarschijnlijk wachten op iOS 18. Apple onthult de grote update op de WWDC in juni. Volgens geruchten wordt het de grootste update voor de iPhone ooit, met veel nieuwe functies die te maken hebben met kunstmatige intelligentie.

Lees ook: Apple onthult eerste functies van iOS 18: dit zijn ze

Op iOS 18 moeten we nog wel even wachten, want die update verschijnt pas in september. Het is daarom goed mogelijk dat Apple in de tussentijd iOS 17.6 uitbrengt. Die update heeft hoogstwaarschijnlijk geen grote nieuwe functies, net als iOS 17.5.1. In plaats daarvan voert Apple kleine veranderingen door en worden problemen in de software opgelost. Voor de nieuwe functies moeten we wachten tot september. Wil je meer weten over iOS 18? Lees hier vast alles over de grootste iPhone-update ooit!

Wil je meer weten over iOS 18? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu