Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iOS 17.1 komt eraan (en dit is wanneer je de update kunt installeren)

Piet-Jan Lentjes
16 oktober 2023, 13:14
2 min leestijd
iOS 17.1 komt eraan (en dit is wanneer je de update kunt installeren)

De volgende update voor iOS 17 komt eraan, en inmiddels is de officiële datum van iOS 17.1 bekend. Dit is wanneer je de volgende update kunt installeren!

Lees verder na de advertentie.

iOS 17.1: datum bekend

Heb je iOS 17 al geïnstalleerd? Dan mag je binnenkort weer updaten. De datum van iOS 17.1 is echter nu al bekend. Op 24 oktober moet de nieuwste update voor Apple’s besturingssysteem al uitkomen.

iPhone 12 Pro Max homescreen

Dat is op de Franse website van de ANFR te lezen. De datum voor iOS 17.1 werd daar al bij voorbaat gedeeld vanwege de problemen met de straling van de iPhone 12. De update naar iOS 17.1 moet dit ‘gevaar’ oplossen.

Lees meer: iPhone 12 straling – zo gaat Apple het probleem oplossen

Dat de update er zo vlot komt is niet erg verwonderlijk. Apple kreeg afgelopen september van Frankrijk te horen dat ze moesten stoppen met de verkoop van de iPhone 12. De Franse autoriteiten hadden vastgesteld dat de elektromagnetische straling van de iPhone 12 hoger was dan de wettelijk toegestane limieten.

Tests uitgevoerd door Franse regelgevende instanties onthulden dat de iPhone 12 een stralingsniveau had van 5,74 watt per kilogram lichaamsgewicht, aanzienlijk hoger dan de toegestane 4 W/kg.

Apple heeft vlot gereageerd op het stralingsprobleem door een software-update te ontwikkelen die is opgenomen in iOS 17.1. Deze update is specifiek bedoeld om te voldoen aan de eisen van het Franse testprotocol.

ios 17 wifi problemen

Deze aanpassing kan echter resulteren in een lichte daling van de mobiele prestaties in situaties waarin het mobiele signaal zwak is. Het merendeel van de gebruikers zal echter geen verschil merken als gevolg van deze verandering in zendvermogen. Om zeker te zijn moeten we nog even afwachten, tot de release-datum van iOS 17.1.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over iOS 17 of de iPhone 15? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu