iOS 17.1.2 verschijnt binnenkort – dit is wanneer je kunt updaten

Yannick Chalkiopoulos
28 november 2023, 9:53
2 min leestijd
iOS 17.1.2 verschijnt binnenkort – dit is wanneer je kunt updaten

Er komt weer een update voor je iPhone aan, want iOS 17.1.2 verschijnt deze week. Dit is wanneer je de update kunt verwachten!

Lees verder na de advertentie.

iOS 17.1.2 verschijnt deze week

Er komt weer een tussentijdse update aan voor iOS 17, want iOS 17.1.2 wordt deze week uitgebracht. Eerder lanceerde Apple al iOS 17.1.1 om problemen met Apple Pay en de Weer-app te verhelpen. Helaas werden niet alle problemen in iOS 17 opgelost, waardoor Apple nu nóg een kleine update moet uitbrengen. Met iOS 17.1.2 focust Apple dus opnieuw op bugfixes.

Lees ook: iOS 17.2 bèta 3 is beschikbaar (met deze veranderingen voor je iPhone)

Het is niet verrassend dat er nog een tussentijdse update verschijnt voor iOS 17, want gebruikers hebben nog steeds last van internetproblemen. Dit is overigens niet het enige besturingssysteem dat te maken heeft met bugs, ook watchOS 10, iPadOS 17 en macOS Sonoma werkten niet naar behoren. Deze problemen waren zelfs zo groot, dat Apple de ontwikkeling van nieuwe besturingssystemen tijdelijk stil heeft gelegd.

iOS 17.1.2

Verbindingsproblemen in iOS 17

Door de ontwikkeling van iOS 18 en visionOS te pauzeren, konden ontwikkelaars zich volledig focussen op het oplossen van alle problemen in de bestaande besturingssystemen. Het grootste probleem dat in iOS 17.1.2 opgelost moet worden heeft te maken met de internetverbinding van iPhones. Gebruikers hebben namelijk slechter mobiel bereik en verbindingsproblemen met wifi.

Hierdoor werkt internet vaak traag bij iPhones die draaien op iOS 17.1. Ook als er overgeschakeld wordt naar mobiele data werkt de internetverbinding nog niet naar behoren. Erg vervelend natuurlijk, maar deze bug is wél al opgelost in de testversie van iOS 17.2. Helaas was dat nog niet het geval in iOS 17.1.1, maar het is de verwachting dat Apple dit probleem met iOS 17.1.2 wel verhelpt.

ios 17 traag

Wanneer kun je updaten?

Daarnaast worden problemen met notificaties en Apple’s HomeKit waarschijnlijk verholpen in de nieuwe update. Bij laatstgenoemde werken de automatiseringen niet meer sinds het installeren van iOS 17. Bij het krijgen van een melding maakt de iPhone in sommige gevallen geen geluid meer. Deze problemen worden in iOS 17.1.2 hopelijk ook opgelost.

Lees ook: iOS 17.2 bèta 2 is uit (met een compleet nieuwe camerafunctie)

Je hoeft niet lang meer te wachten op de update, want het is de verwachting dat iOS 17.1.2 vanavond of morgenavond verschijnt. Doorgaans brengt Apple nieuwe iOS-updates uit op dinsdag- of woensdagavond om 19.00 uur. De nieuwe update verschijnt dus waarschijnlijk 28 of 29 november om 19.00 uur op je iPhone. Houd je telefoon daarom goed in de gaten vanavond!

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu