De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Hebben! Ontdek alle nieuwe wallpapers van iOS 16

Sven Lamers
16 juni 2022, 16:37
3 min leestijd
Hebben! Ontdek alle nieuwe wallpapers van iOS 16

Zoals je wellicht al weet heeft Apple het vergrendelscherm in iOS 16 een grote make-over gegeven. Daar hoort natuurlijk een flink aantal nieuwe wallpapers bij! Dit zijn ze allemaal!

Lees verder na de advertentie.

Wallpapers iOS 16

Het is wel dé nieuwe functie om dit najaar meteen iOS 16 op je iPhone te installeren: het vergrendelscherm is voortaan helemaal aan te passen aan je eigen voorkeuren. Zo pas je het lettertype van de klok aan en voeg je widgets toe.

Achtergronden kon je natuurlijk al een tijdje aanpassen, maar in iOS 16 wordt ook dat veel leuker! In dit artikel nemen we je mee langs alle nieuwe wallpapers en laten je de speciale functies zien.

De nieuwe standaard wallpaper

Een van de spannendste momenten tijdens de eerste presentatie van een nieuwe iOS is uiteraard de eerste keer dat je de standaard wallpaper ziet. Persoonlijk vonden we bij iPhoned de wallpaper van iOS 15 een beetje tegenvallen, met zijn een beetje schmutzige kleuren, maar de achtergrond van iOS 16 maakt alles weer goed. Van deze blauwe, goede en gele tinten kun je toch alleen maar vrolijk worden? Nog leuker: de ‘golven’ zitten op het vergrendelscherm deels vóór klok, voor een leuk 3D-effect.

iOS 16 wallpapers: Pride en Unity

Oude bekende van watchOS: dat zijn de Pride- en Unity-wallpapers van iOS 16. De Pride-achtergrond toont een lint met een regenboog, Unity toont desgewenst drie of vier kleuren die staan voor de pan-Afrikaanse vlag. Zeker de eerste wallpaper vinden we bijzonder geslaagd! Overigens: de overkoepelende categorie van deze achtergronden noemt Apple ‘Collections’. Daar hoort ook de reeds bekende standaard regenboog van vorige iOS-versies bij, evenals de bewegende bubbels.

iOS 16 wallpapers: Emoji

Mag het voor jou wel wat schreeuwender? Gebruik dan een zelfgemaakte emoji-achtergrond. Jij kiest een aantal emoji’s, een achtergrondkleur en een patroon en iOS 16 maakt er een chique achtergrond van. Heb je je eigen ‘spirit-emoji’ al gevonden? Dan gebruik je die voortaan dus ook als wallpaper voor je iPhone zodat iedereen weet dat-ie van jou is!

iOS 16 wallpapers: Weer en astronomie

De wallpapers uit de categorie ‘Weer en astronomie’ zijn extra bijzonder. Deze tonen een 3D-weergave van de aarde, de maan of het zonnestelsel, of een geanimeerde weergave van de huidige weersomstandigheden. En als je vanuit vergrendelscherm naar je beginscherm gaat, dan krijg je nog eens een soepele animatie voorgeschoteld. Cool!

iOS 16 wallpapers: Foto’s en Personen

Heb je het liever wat persoonlijker? Je stelt net als vroeger ook je eigen foto’s als achtergrond in. Nieuw zijn de ‘Personen’-wallpapers. Hierbij ontstaat een tof 3D-effect waarbij een gefotografeerde persoon (of een gehaakte Totoro) vóór de klok van het toegangscherm staat, en de achtergrond … erachter.

iOS 16 wallpapers: Color

Ten slotte zijn er nog wallpapers met een kleurverloop. Kies eerst je favoriete kleuren, en bepaal daarna de exacte tint door naar links en rechts te vegen. Hierbij heb je de keuze tussen ‘Vibrant’, ‘Tone’, ‘Deep’, ‘Vapor’, ‘Bright’ en ‘Solid’.

Welke iOS 16 wallpaper is je favoriet?

Nadat je alle nieuwe wallpapers van iOS 16 hebt gezien, rest alleen nog de vraag: welke is je favoriet? Laat het ons weten in de reacties.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu