Goed nieuws: iOS 16 is af (maar op iPadOS moet je nog wel even wachten)

Guus Timmermans
22 augustus 2022, 15:45
2 min leestijd
Goed nieuws: iOS 16 is af (maar op iPadOS moet je nog wel even wachten)

Mark Gurman heeft gezegd dat Apple klaar is voor de lancering van de nieuwe besturingssystemen. iOS 16 komt in september uit, maar op iPadOS moet je nog wat langer wachten.

Lees verder na de advertentie.

‘iOS 16 is af, iPadOS nog niet’

Volgens de Power On-nieuwsbrief van Bloomberg’s Mark Gurman zijn de software-ontwikkelaars van Apple klaar met het werk aan iOS 16. Hoewel je iOS 16 al binnenkort op je iPhone kunt installeren, moet je volgens Gurman nog wat langer geduld hebben voor iPadOS 16.

ipados 16 weer app

Bèta’s maken weg vrij voor release nieuwe software

De release van iOS 16 komt langzaam maar zeker dichterbij. Hoewel Apple nog regelmatig nieuwe bèta-versies uitbrengt (zoals iOS 16 bèta 6) zegt Gurman dat Apple iOS aan het afronden is. Dit slechts een paar weken voor het evenement van 7 september.

Mark Gurman schreef in zijn Power On-nieuwsbrief dat de iOS 16-update begin september gelanceerd gaat worden. Dit gebeurt samen met watchOS 9 en de Apple Watch Series 8. Volgens hem staan macOS Ventura en iPadOS 16 pas gepland voor oktober en zal in september alleen iOS 16 gelanceerd worden. De reden voor de vertraging? De problemen rondom Stage Manager.

iOS 16 verdwenen functie slotje

Wat zien we allemaal nieuw bij iOS 16?

Met iOS 16 (en iPadOS 16) krijg je straks veel nieuwe functies erbij. Denk hierbij aan een nieuw lockscreen met meer mogelijkheden, de nieuwe opties voor de Berichten-app en de Mail-app.

Live activiteiten in iOS 16.1

Gurman had het ook nog over een functie die je pas bij iOS 16.1 terug gaat zien op je iPhone. Deze functie heet ‘Live activiteiten’ en het is een functies die wordt toegevoegd aan je lockscreen.

Met Live activiteiten krijg je de actuele gegevens van een app te zien. Hierdoor zie je in één oogopslag live-informatie die jij het belangrijkst acht. Denk bijvoorbeeld aan hoe laat de thuisbezorger bij je op de stoep staat of de tussentijdse score van een belangrijke voetbalwedstrijd.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu