iOS 16 bèta 6 is uit (en dit is er nieuw in de update)

Piet-Jan Lentjes
16 augustus 2022, 9:11
2 min leestijd
iOS 16 bèta 6 is uit (en dit is er nieuw in de update)

Een week na de vorige update, heeft Apple nu iOS 16 bèta 6 uitgebracht. iPhoned vertelt je precies wat er nieuw is in deze update!

Lees verder na de advertentie.

iOS 16 bèta 6: nieuwe functies

De release van iOS 16 komt langzaam maar zeker dichterbij, maar Apple brengt nog regelmatig nieuwe bèta-versies uit van het iPhone-besturingssysteem. Inmiddels zijn we al bij bèta 6 van iOS 16. Hier lees je wat er deze keer nieuw is in de update!

Jammer genoeg lijkt het erop dat Apple in deze update vooral software-updates en oplossingen voor programmafouten heeft gestopt. Toch heeft Apple een kleine verandering doorgevoerd in bèta 6 van iOS 16.

ios 16 batterijpercentage
Het batterijpercentage kun je nu uitzetten in de energiebesparingsmodus van iOS 16 bèta 6 (rechts)

Batterijpercentage niet meer altijd te zien in Energiebesparingsmodus

Een van de grootste veranderingen in bèta 5 van iOS 16 was dat je het batterijpercentage weer kon zien in de statusbalk van je iPhone. Hiermee hoefde je niet meer eerst het bedieningspaneel te openen om het batterijpercentage te bekijken.

Lees meer: iOS 16 brengt batterijpercentage terug – maar niet naar alle iPhones

Je had zelf de keuze of je het batterijpercentage wilde aanzetten. Alleen wanneer je de energiebesparingsmodus inschakelde werd ook automatisch het batterijpercentage aangezet. Je kon het batterijpercentage vervolgens ook niet los uitzetten, tot de energiebesparingsmodus werd uitgezet.

In iOS 16 bèta 6 heeft Apple deze functie aangepast. Je kunt nu zelfs wanneer de energiebesparingsmodus aanstaat het batterijpercentage aan- of uitzetten.

Meer over iOS 16

iOS 16 wordt natuurlijk dé grote update van dit jaar voor iPhone en iPad. Wanneer we kijken naar voorgaande jaren zal iOS 16 in de tweede of derde week van september verschijnen.

Er komen een heleboel nieuwe functies aan: zo krijgt het lockscreen een flinke opfrisser, komt er een speciale isolatiemodus tegen cyberaanvallen en krijg je veel extra functies voor het delen (en opschonen) van je foto’s. Wil je meer weten over iOS 16? Lees dan onderstaand artikel even door of check onze iOS 16-overzichtspagina!

Lees meer: Apple kondigt iOS 16 officieel aan – hier lees je alles over de update

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu