iOS 16.4 bèta 2 is uit: dit is er nieuw in de iPhone-update

1 maart 2023, 16:46
3 min leestijd
iOS 16.4 bèta 2 is uit: dit is er nieuw in de iPhone-update

Apple heeft de tweede bèta van iOS 16.4 uitgebracht. Wat is nieuw in de iPhone-update? En wanneer komt de definitieve update uit?

Lees verder na de advertentie.

iOS 16.4 bèta 2 is verschenen

Apple heeft de tweede testversie van iOS 16.4 uitgebracht. De eerste bèta van iOS 16.4 verscheen vorige maand en toen werd al duidelijk wat we kunnen verwachten van de nieuwe iOS 16-update. Zo is het vanaf iOS 16.4 mogelijk om notificaties van Safari te krijgen op je iPhone en er worden een aantal nieuwe emoji’s toegevoegd aan iOS.

Lees ook: Deze nieuwe emoji’s komen met iOS 16.4 naar je iPhone

Er is nu dus opnieuw een bèta uitgebracht voor iOS 16.4. Deze versie is bedoeld voor ontwikkelaars, zodat ze meteen met de nieuwe functies aan de slag kunnen. De tweede bèta van iOS 16.4 onthult weer een aantal nieuwe functies. Wij laten je zien welke dat zijn.

always on 16.4

1. Boeken krijgt een subtiele update

In de bèta van iOS 16.4 krijgt de Boeken-app van Apple een update. Het is geen grote update, Apple brengt met de update het effect van het omslaan van pagina’s weer terug naar de app. In iOS 16 werd deze animatie verwijderd, maar Apple brengt het effect nu dus weer terug. Zo heb je toch net iets meer het idee dat je een echt boek aan het lezen bent in de Boeken-app.

apple boeken iOS 16.4

2. Meer hints naar Apple Music Classical

We wachten inmiddels al jaren op Apple Music Classical, de klassieke variant op Apple Music. Het is al meer dan een jaar geleden dat Apple de klassieke muziekdienst Primephonic heeft gekocht, maar Apple Music Classical is nog steeds niet gelanceerd. De klassieke muziekdienst van Apple werd in 2022 verwacht, maar dat bleek niet haalbaar te zijn voor het bedrijf.

Lees ook: Wanneer is de release van Apple Music Classical nou?

In de tweede bèta van iOS 16.4 is echter een nieuwe aanwijzing naar Apple Music Classical te vinden. In de iOS-update is een bericht met de tekst “To listen in Apple Music Classical, you’ll need to install Apple Music” gevonden. Apple werkt dus aan de muziekdienst en het duurt waarschijnlijk niet lang meer voordat de dienst wordt gelanceerd. Wordt in iOS 16.4 eindelijk Apple Music Classical onthuld?

Apple Music classical mogelijk in iOS 16.4

3. Beter overzicht van AppleCare

Tot slot: in de bèta van iOS 16.4 krijg je een beter overzicht van AppleCare, Apple’s eigen verzekeringsdienst. Vanaf de nieuwe iOS-versie zie je een uitgebreid overzicht met alle verzekeringen die je hebt afgesloten bij Apple. Zo zie je precies welke verzekering bijna afloopt en welk toestel nog verzekerd moet worden.

Om het verzekeringsoverzicht af te maken voegt Apple in de tweede bètaversie zelfs passende pictogrammen toe aan alle devices. Zo zie je niet alleen aan de naam van het toestel, maar ook aan het bijbehorende pictogram om welk apparaat het gaat. Wil je meer weten over AppleCare? Eerder legden we je meer uit over garanties bij iPhones en wat AppleCare Plus inhoudt.

iCreate-iPhoned-mac Mac voor beginners

Ontdek de geheimen van iOS 16!

Stiekem zit iOS 16 vol verborgen functies die je vast eerder had willen kennen. Benieuwd welke dat zijn? In iCreate 146 staan ze stuk voor stuk uitgelegd, zodat jij alles uit je iPhone kan halen.


Meer nieuwe features in iOS 16.4

Er komen dus weer nieuwe features naar je iPhone met de iOS 16-update. Zo krijgt ook de Homekit eindelijk een update, waarmee alle problemen rondom de app verholpen moeten worden. Daarnaast wordt de Podcast-app weer een stukje beter. Ben je benieuwd hoe? Lees dan wat er allemaal nieuw was in de eerste bèta van iOS 16.4.

De nieuwe iOS-update komt volgens Apple in de lente uit, dus de update laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten. De meteorologische lente is vandaag begonnen, dus de update kan ieder moment verschijnen. De definitieve iOS-update verschijnt doorgaans in ieder geval niet lang na de tweede bètaversie.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu