De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Dynamic Island beter bereikbaar (voor kleine handen) in iOS 16.1

Guus Timmermans
20 september 2022, 15:57
2 min leestijd
Dynamic Island beter bereikbaar (voor kleine handen) in iOS 16.1

Met de eerste bèta van iOS 16.1 schuift het Dynamic Island voortaan naar beneden wanneer je de Bereikbaarheid-functie gebruikt. Maar wat heb je er eigenlijk aan?

Lees verder na de advertentie.

iOS 16.1 Dynamic Island dynamisch met Bereikbaarheid

Wat gebeurt met het nieuwe Dynamic Island van de iPhone 14 Pro (Max) in iOS 16 als je de functie ‘Bereikbaarheid’ probeert te gebruiken? Nu nog niets. Maar de bèta van iOS 16.1 gaat dat veranderen. Die zorgt er straks voor dat het Dynamic Island wél wat doet. Het nieuwe ovale balkje ‘schuift’ dan namelijk (net als de rest van het scherm) naar beneden.

De functie Bereikbaarheid is handig voor mensen met kleine handen, omdat je dan makkelijker bij de opties kunt komen die normaal bovenin het scherm zitten. In iOS 16.1 bèta is straks dus ook het ovale gebied gemakkelijker met één hand te bereiken.

iPhone 14 Pro dynamic island

Bereikbaarheid op de iPhone 14 Pro’s Dynamic Island

Tech-Up deelde het Dynamic Island met de functie ‘Bereikbaarheid’ in de bèta van iOS 16.1 eerst op twitter. Je vindt de optie in ‘Instellingen > Toegankelijkheid > Aanraken > Bereikbaarheid’.

Als dit ingesteld is, veeg je naar beneden over de onderste rand van het scherm om deze speciale modus te activeren. Op de eerste versies van iOS 16 werkt het Dynamic Island niet met de functie en blijft het balkje bovenaan het scherm staan, terwijl de overige inhoud naar beneden gaat. Bekijk de onderstaande tweet van iPhone-gebruiker Mike Apurin maar eens.

Met de toekomstige update naar iOS 16.1 lijkt dit ‘probleem’ verholpen te zijn voor gebruikers van de iPhone 14 Pro of de iPhone 14 Pro Max. Aan de andere kant: met bereikbaarheid wordt het scherm al de helft verkleind. Heb je dan echt de virtuele notch nodig, die daar eigenlijk helemaal niets te zoeken heeft?

Wat is Dynamic Island op je iPhone 14 Pro?

Als je een iPhone 14 Pro of 14 Pro Max koopt, kun je niet om het Dynamic Island heen. Het balkje dat de notch vervangt, heeft (naast enkele lollige apps) allerlei handige functies. Word je gebeld? Dan zie je wie je probeert te bereiken. Moet je ergens naar toe? Apple Kaarten stuurt je met pijltjes naar de juiste locatie.

iPhone 14 (Pro) kopen

Wil je een iPhone met het Dynamic Island? Dan moet je de iPhone 14 Pro (Max) kopen. Check voordat je dat doet in ieder geval onze iPhone 14 Pro-prijsvergelijker en iPhone 14 Pro Max-prijsvergelijker. Dan weet je zeker dat je niet teveel gaat betalen!

Apple iPhone 14 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 66,50 p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.329,-

Bekijk beste prijs

Apple iPhone 14 Pro Max prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 66,50 p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.479,-

Bekijk beste prijs

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Pro
Apple iPhone 14 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen