De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

iOS 16.1 bèta: adaptieve transparantie op AirPods Pro 1 *update*

Piet-Jan Lentjes
3 oktober 2022, 12:03
2 min leestijd
iOS 16.1 bèta: adaptieve transparantie op AirPods Pro 1 *update*

Is het een verrassing of een foutje? In de iOS 16.1 bèta krijgen de AirPods Pro 1 opeens ondersteuning voor adaptieve transparantie. Hopelijk gaat het echt gebeuren, want de functie is een welkome aanvulling voor de eerste generatie AirPods Pro.

Lees verder na de advertentie.

Update 03-10-2022: inmiddels krijgen ook sommige bezitters van de AirPods Max de adaptieve transparantie-functie te zien na het installeren van de iOS 16.1 bèta 1. Het lijkt erop dat Apple van plan is om de AirPods Pro 1 en de AirPods Max deze toffe functie van de AirPods Pro 2 te geven!

iOS 16.1 bèta: AirPods Pro 1 krijgen adaptieve transparantie

Het is op zijn minst opvallend wat er in iOS 16.1 bèta gebeurd, want de adaptieve transparantie is eigenlijk een speciale functie van de AirPods Pro 2. Hiermee hoor je al het geluid om je heen wanneer je de oordopjes in hebt, maar worden te harde geluiden onderdrukt.

Zo heb je dus minder last meer van bijvoorbeeld een lawaaiige betonboor bij wegwerkzaamheden of te luidruchtige voetbalsupporters in de trein. Een prima functie dus!

AirPods Pro 1

Dat de AirPods Pro 1 nu deze feature ook gaat krijgen is een toffe move van Apple. Maar we moeten er wel een aantal kanttekeningen bij plaatsen. Volgens de Apple website is de H2-chip nodig om adaptieve transparantie te laten werken. De AirPods Pro 1 hebben nog de H1-chip. Maar misschien heeft Apple toch een manier gevonden om de functie te laten functioneren op de voorgaande generatie chips.

Lees meer: iOS 16.1 bèta 3 – dit kan je binnenkort op je iPhone!

Daarnaast zit de adaptieve transparantie-optie voor de AirPods Pro 1 op dit moment alleen in de bèta van iOS 16.1. Er bestaat dus een redelijke kans dat dit een foutje van Apple is en de functie bij de uiteindelijke release van iOS 16.1 weer verdwenen is. Toch hopen we stiekem wel dat bezitters van de AirPods Pro 1 ook deze functie gaan krijgen.

AirPods Pro 2

AirPods Pro kopen

Heb je nog geen AirPods (Pro)? En wil je functies als adaptieve transparantie, touchbediening en ruisonderdrukking? Dan moet je bij de AirPods Pro 2 zijn. Ze een stukje beter dan de eerste generatie en je weet dan zeker dat je al deze functies ook hebt. Check onze AirPods Pro 2-prijsvergelijker! Daarmee kun je gemakkelijk de beste prijs vinden voor je nieuwe oordopjes!

Apple AirPods Pro 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 248,95

Bekijk beste prijs

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu