‘iOS 15 krijgt Food Tracking-functie en aangepaste notificaties’

Lars Paijmans
26 mei 2021, 9:09
2 min leestijd
‘iOS 15 krijgt Food Tracking-functie en aangepaste notificaties’

Met WWDC aan de horizon komt ook de onthulling van iOS 15 dichterbij. Een nieuw gerucht stelt dat Apple je gaat helpen om gezonder te eten met een Food Tracking-functie.

Lees verder na de advertentie.

‘iOS 15 krijgt Food Tracking en aangepaste notificaties’

Het nieuws is afkomstig van schrijver Connor Jewiss, die van een anonieme bron een lijstje met nieuwe iOS 15-functies kreeg. Jewiss zegt bovendien dat hij een eerste versie van iOS 15 al gezien heeft om deze functies te bevestigen. Helaas deelt hij geen screenshots om dit te bevestigen. iMore heeft de bevindingen van Jewiss inmiddels uit eigen hand bevestigd, wat de geloofwaardigheid ten goede komt.

Dat maakt het lijstje met nieuwe functies die naar iOS komen er niet minder interessant om. Jewiss stelt op basis van zijn bron dat iOS 15 een flinke uitbreiding van de Gezondheid-app krijgt. Centraal hierbij zou een nieuwe Food Tracking-functie staan, waarmee gebruikers hun maaltijden kunnen registreren en zo informatie krijgen over de hoeveel calorieën die ze binnenkrijgen.

Naast de nieuwe eetfunctie zou iOS ook aanpassingen krijgen aan de donkere modus die met iOS 13 geïntroduceerd werd. Apple zou vooral zijn apps aanpassen om de kleuren te veranderen, zodat ze beter passen bij de donkere achtergrond. Daarnaast bevestigt Jewiss het gerucht van Bloomberg dat je straks meer opties krijgt op het gebied van notificaties. Zo kun je andere instellingen kiezen onder werktijd of als je aan het sporten bent.

WWDC 2021 start op 7 juni

We hoeven niet lang te wachten om te zien of het gerucht van vandaag klopt. Apple zal iOS 15 op 7 juni onthullen tijdens WWDC 2021. De jaarlijkse ontwikkelaarsbeurs zal net als in 2020 volledig digitaal plaatsvinden.

De beurs wordt traditiegetrouw weer afgetrapt met een keynote, waarin Tim Cook en ander Apple-personeel alle nieuwe software-updates uit de doeken zal doen.

iOS 15 verwachtingen: 6 functies die Apple hopelijk toevoegt aan de iPhone
Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen