Wanneer kan ik iOS 15 downloaden? Zo ben je er als eerste bij!

9 september 2021, 16:15
3 min leestijd
Wanneer kan ik iOS 15 downloaden? Zo ben je er als eerste bij!

Apple heeft iOS 15 al in juni gepresenteerd, maar op welk moment staat de grote update écht voor je klaar? iPhoned vertelt wanneer je iOS 15 kunt downloaden en hoe je dat doet. Zo ben je er als eerste bij!

Lees verder na de advertentie.

Wanneer is iOS 15 te downloaden?

Het Apple-evenement vindt dit jaar op 14 september plaats. Meestal verschijnt de update van iOS een dag (of een weekje) later. Dat betekent dat iOS 15 op 15 september of 22 september te downloaden is. Apple moet dit echter nog bevestigen, maar dit doet het bedrijf dus snel.

Alle Apple-telefoons die nu iOS 14 draaien, zijn geschikt voor iOS 15. Mooi! Want het betekent dat zelfs de zes jaar oude iPhone 6S de nieuwste iOS-versie nog kan draaien. Als je een redelijk recente iPhone hebt, dan zit je wel goed en kun je sowieso aan de slag met alle nieuwe features.

Apple brengt de definitieve versie van iOS meestal samen met de nieuwe iPhones uit. We verwachten dat Apple tijdens het event vier nieuwe telefoons aankondigt: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.

Lees ook: ‘iPhones krijgen straks zeven jaar lang iOS-updates’

Zo download je iOS 15

Als het straks zover is, krijg je vanzelf een melding op je iPhone (en iPad) als iOS 15 beschikbaar is. Vaak rolt Apple dit gefaseerd uit. Dus de kans is best aanwezig dat je eventjes moet wachten. Wil je zo snel mogelijk aan de slag? Check dan altijd zelf of iOS 15 voor je klaarstaat! Dit doe je op de volgende manier.

Zo check je of iOS 15 voor je klaarstaat en download je de update:

  1. Kies voor ‘Instellingen’;

  2. Tik op ‘Algemeen > Software-update’;

  3. Staat iOS 15 voor je klaar? Dan is de update meteen te downloaden.

Wat zijn de nieuwe functies van iOS 15?

Met iOS 15 krijg je er een aantal nuttige (en leuke) functies bij. Een paar features hebben we hieronder voor je bij elkaar gezet.

Verbeteringen voor FaceTime

Apples app om te videobellen komt naar Android. FaceTime is straks ook te gebruiken via de browser. Dit is vooral goed nieuws voor vriendengroepen waarbij zowel iPhones als Android-telefoons populair zijn, want dankzij de overstap kan iedereen meedoen.

Daarnaast krijgt de app een optie om achtergrondgeluid te verminderen. Deze functie heet ‘Stemisolatie’. Zo zorg je ervoor dat je stem luid en duidelijk wordt gehoord tijdens gesprekken.

FaceTime Android

iPhone meldingen: niet storen!

Soms wil je even niet gestoord worden, of wil je dat alleen bepaalde personen je een berichtje mogen sturen wanneer je aan het werk bent. Met iOS 15 kan het. Het wordt mogelijk om profielen aan te maken, waarin je aangeeft wie je een bericht mag sturen of bellen.

Knippen en plakken uit foto’s met Live Text

Met Live Text in iOS 15 kun je tekst uit foto’s kopiëren, zelfs wanneer het kiekje nog niet is gemaakt. Dit is bijvoorbeeld handig als je op reis bent en een informatiebord tegenkomt in een voor jou vreemde taal, of wanneer je gewoon geen zin hebt om informatie over te typen.

Lees meer: iOS 15: deze 7 functies zijn zeker de moeite waard

ios 15 live text uitgelicht

Bereid je voor

Het is dus nog even wachten, maar de (voor)pret kan beginnen. Download bijvoorbeeld de officiële wallpapers van iOS 15, of lees ons overzicht van de grootste nieuwe functies een keer door.

Check ook onze video met iOS 15-verwachtingen. Dan weet je meteen waar je aan toe bent als iOS 15 beschikbaar is!

iOS 15: deze 7 nieuwe functies komen dit najaar naar je iPhone
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu