‘iOS 15 krijgt nieuw Bedieningspaneel en ontgrendelen met Face ID én Touch ID’

Michel van 't Klaphek
8 april 2021, 8:55
2 min leestijd
‘iOS 15 krijgt nieuw Bedieningspaneel en ontgrendelen met Face ID én Touch ID’

Een bron claimt dat iOS 15 een nieuw Bedieningspaneel krijgt, naar voorbeeld van de Mac. Ook beweert men dat de iPhone 13 niet alleen Face ID-gezichtsherkenning heeft, maar ook een Touch ID-vingerafdrukscanner.

Lees verder na de advertentie.

‘iOS 15 krijgt nieuw Bedieningspaneel’

iPhoneSoft claimt nieuwe informatie over iOS 15 te hebben, de grote iPhone-software-update die later dit jaar uitkomt. De Franse website staat bekend als wisselvallig: soms blijken hun geruchten te kloppen, andere keren zitten ze ernaast. Neem de claims daarom met een korreltje zout.

1. Nieuw Bedieningspaneel

De Fransen beweren dat iOS 15 een geheel nieuw Bedieningspaneel krijgt. Dit menu met instellingen en snelkoppelingen zou naar voorbeeld van macOS 11 (Big Sur) zijn. Alhoewel inhoudelijke details ontbreken, schrijft iPhoneSoft dat het iOS 15 Bedieningspaneel compacter wordt dan op de Mac.

macos big sur schone installatie of standaardinstallatie
Bedieningspaneel van macOS 11

2. Extra veilig ontgrendelen

Verder beweert de website dat iOS 15 ondersteuning krijgt voor ontgrendelen via Face ID én Touch ID. Dankzij deze dubbele verificatie wordt het kwaadwillenden extra lastig gemaakt om gestolen iPhones te ontgrendelen.

De claim van iPhoneSoft is opmerkelijk omdat recente iPhones alleen Face ID hebben, met uitzondering van de iPhone SE. Het gerucht hint er dan ook naar dat de iPhone 13 een vingerafdrukscanner krijgt. Mogelijk wordt deze onder het scherm geplaatst, waardoor je geen fysieke thuisknop nodig hebt.

Conceptafbeelding van de iPhone 13-vingerafdrukscanner

3. Forse opslag voor iPhone 13

Over de nieuwe iPhone gesproken: iPhoneSoft claimt informatie te hebben over het topmodel van dit jaar. Volgens de website krijgt de iPhone 13 Pro (en iPhone 13 Pro Max) een maximale opslagcapaciteit van 1TB. De huidige kleinste optie van 128GB zou plaatsmaken voor 256GB.

4. Face ID op Mac

Tot slot herhaalt de bron het gerucht dat de iMac 2021 Face ID krijgt. Zodoende kun je de desktop ontgrendelen door je gezicht te laten scannen, net als op de iPhone. De website denkt dat Face ID ook aanwezig is op de 14 en 16 inch-MacBook Pro, die later dit jaar moeten verschijnen.

Meer over iOS 15

Op 7 juni vindt WWDC 2021 plaats. Tijdens dit evenement onthult Apple de nieuwe softwareversies voor al haar producten, waaronder iOS 15. De opvolger van iOS 14 schijnt onder meer betere widgets, losse beveiligingsupdates en een nieuwe grafische stijl te krijgen. Op onderstaande pagina lees je verder over iOS 15.

→ Functies, releasedatum en ondersteuning: lees alles over iOS 15

iOS 15 verwachtingen: 6 functies die Apple hopelijk toevoegt aan de iPhone
Via: 9to5Mac
Bron afbeelding: EverythingApplePro
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13
Apple iPhone 13

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu