iOS 15.7.1 is uit (met een paar hele belangrijke fixes)

Piet-Jan Lentjes
28 oktober 2022, 11:59
2 min leestijd
iOS 15.7.1 is uit (met een paar hele belangrijke fixes)

Ben je nog niet overgestapt naar iOS 16, omdat je dat nog niet wilt of een oudere iPhone of iPad hebt? Dan is het belangrijk dat je de update van iOS 15.7.1 zo snel mogelijk gaat installeren. Apple fixt namelijk een paar belangrijke problemen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 15.7.1: belangrijke update

Inmiddels is iOS 16.1 al uit, maar nog niet iedereen wil overstappen of kunnen dat zelfs niet. Sinds iOS 16 mogen de iPhones met een A9-chip namelijk niet meer mee met de update. Dit zijn onder andere de iPhone SE (2016) en de iPhone 6s. Grappig detail: de iPads met een A9-chip krijgen nog wel de update naar iPadOS 16.

Lees meer: iOS 16 – welke toestellen krijgen de update?

Oudere iPhones en iPads moeten dus op iOS 15 en iPadOS 15 blijven. Ook blijven sommige gebruikers expres op iOS 15 hangen totdat Apple alle bugs heeft opgelost.

Toch laat Apple je niet in de kou staan, want er is een update voor iOS 15 en iPadOS 15 verschenen. iOS en iPadOS 15.7.1 is dan ook een hele belangrijke update, want volgens de beschrijving zitten er een flink aantal beveiligingsupdates in.

iOS 15 review

Een daarvan is een essentiële fix, want die repareert een gevaarlijke exploit in de kernel (het centrale deel van iOS en iPadOS). Deze exploit werd volgens Apple regelmatig uitgebuit door kwaadwillenden. Draait je iPhone iOS 16? Dan is het belangrijk dat je update naar iOS 16.1. Want ook hierin worden deze exploits gefixt.

Update moest eerst ‘gefixt’ worden

Apple had de update al eerder uit willen brengen, maar tijdens de bèta-periode bleek dat de update Face ID kapot maakte bij sommige gebruikers. Waarschijnlijk heeft Apple eerst dat probleem opgelost voordat de update beschikbaar werd gesteld.

iOS 15.7.1 en iPadOS 15.7.1 downloaden

Om de update naar iOS 15.7.1 of iPadOS 15.7.1 te downloaden volg je onderstaande stappen.

  • Open de ‘Instellingen’ op je iPhone;
  • Scrol naar beneden en til op ‘Algemeen’;
  • Kies voor ‘Software-update’ en volg de stappen op het scherm.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu