Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

iOS 15.6 bèta 3 is uit: wat is er nieuw?

Koen van Ekeren
15 juni 2022, 9:31
1 min leestijd
iOS 15.6 bèta 3 is uit: wat is er nieuw?

Apple heeft de derde bèta van iOS 15.6 beschikbaar gesteld. Dit is de volgende tussentijdse update voor de iPhone, en misschien wel de laatste voordat iOS 16 verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

iOS 15.6 bèta 3

De bèta komt twee weken na het vrijgeven van iOS 15.6 bèta 2. Alleen ontwikkelaars kunnen de testversie van iOS 15.6 installeren, via het Apple Developer Center.

Nieuwe functies zijn nog niet in iOS 15.6 gespot. Het lijkt erop dat het – net zoals bij iOS 15.5 – om een kleine tussentijdse update gaat, die zich focust op het verbeteren van de stabiliteit. iOS 15.4 was daarentegen wél een grote tussentijdse update, met veel nieuwe iPhone-functies.

Laatste update voor iOS 16?

iOS 15.6 is waarschijnlijk een van de laatste updates van iOS 15. Apple focust zich nu vooral op iOS 16. De nieuwe functies van dit iPhone-besturingssysteem werden op 6 juni aangekondigd, tijdens de WWDC 2022.

iOS 16 functies

Wat vooral in het oog springt, zijn de mogelijkheden met het iPhone-vergrendelscherm. Daar is het vanaf iOS 16 mogelijk om widgets toe te voegen. Zo voeg je bijvoorbeeld een Agenda-widget toe, waarin je direct je eerstvolgende afspraak ziet.

Verder wordt het mogelijk om je iPhone-wallpaper te veranderen op basis van de locatie of tijd. Er is ook een coole functie om onderwerpen in je foto’s met één simpele tik vrijstaand te maken. En de Weer-app heeft er weer een paar functies bij.

Wil je meer weten over de vernieuwingen? Lees ons dossier over iOS 16.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen