De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iOS 15.4 release: wanneer komt de grote iPhone-update uit?

Koen van Ekeren
16 februari 2022, 9:17
2 min leestijd
iOS 15.4 release: wanneer komt de grote iPhone-update uit?

Tientallen nieuwe emoji, je iPhone ontgrendelen met een mondkapje, Tap to Pay en meer: iOS 15.4 heeft veel te bieden. Maar wanneer is de iOS 15.4 release?

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe functies

Er zijn veel redenen om uit te kijken naar iOS 15.4. Voor een late tussentijdse update heeft de software behoorlijk wat nieuwe functies. Een toevoeging waar bijna iedereen blij van wordt, is de mogelijkheid om je iPhone met Face ID te ontgrendelen tijdens het dragen van een mondkapje.

Hierbij scant je iPhone volgens Apple de ‘unieke kenmerken rond de ogen’ om je gezicht te herkennen. Helaas is de functie beperkt tot de iPhone 12 (Pro) en nieuwer, dus met een iPhone X, iPhone XS, iPhone XR of iPhone 11 kun je de optie niet gebruiken. Wij hebben echter wel onze twijfels bij deze nieuwe functionaliteit.

Maar er is meer. Universele bediening bijvoorbeeld – geweldig voor wie een iPad en Mac heeft. Met de functie (beschikbaar in iPadOS 15.4 en macOS 12.3) bedien je meerdere iPads en Macs met één muis, toetsenbord of trackpad. Je kunt bijvoorbeeld het toetsenbord op je Mac gebruiken om wat op je iPad te typen, of de muis van je Mac bewegen om de cursor in iPadOS te verplaatsen.

nieuwe emoji iOS 15.4
Een greep van de nieuwe emoji’s in iOS 15.4

Andere vernieuwingen van iOS 15.4 zijn:

  • Tap to Pay: De iPhone is straks te gebruiken als pinapparaat. Vooralsnog is de functie er alleen in de Verenigde Staten.
  • Meldingen uitschakelen in Opdrachten. Standaard krijg je een melding als Opdrachten in actie komt, maar vanaf iOS 15.4 is dit uit te schakelen.
  • Notitie bij wachtwoord. iCloud-sleutelhanger voegt een optie toe om een notitie toe te voegen aan een wachtwoord.
  • Apps met 120 Hz. De iPhone 13 Pro heeft een scherm dat zich sneller ververst. Door een bug konden apps van derden er nog niet goed mee overweg, maar dit wordt opgelost.
  • SharePlay sneller activeren. Voor apps die SharePlay ondersteunen, komt er een optie om SharePlay vanuit het Deel-menu te activeren.
  • Universele Bediening. In iPadOS 15.4 voegt Apple Universele Bediening toe, waarmee je de cursor van je Mac gebruikt om je iPad te bedienen, en vice versa.

Wanneer is de iOS 15.4 release?

iOS 15.4 bevindt zich momenteel in bèta. De eerste bèta verscheen eind januari, de tweede volgde vorige al snel de derde testversie is ook al een tijdje uit. De vierde bèta van iOS 15.4 kwam twee weken terug en vorige week zagen we ook de (hopelijk) laatste testversie verschijnen. Bij grote tussentijdse updates brengt Apple vaak zo’n vier à vijf bèta’s uit. Tussen die bèta’s zitten doorgaans een of twee weken.

Volgens de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman van Bloomberg is het aannemelijk dat iOS 15.4 op dinsdag 8 maart, of vlak daarna verschijnt. Dit is ook de dag waarop Apple vermoedelijk een event organiseert, waarbij het bedrijf onder meer de iPhone SE 2022 presenteert. Vaak kondigt Apple tijdens dit soort evenementen ook de datum van een aankomende iOS-release aan.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste iPhone-functies? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu