De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

iOS 15.4 bèta 2 is uit: weer nieuwe iPhone-functies

Koen van Ekeren
9 februari 2022, 9:13
2 min leestijd
iOS 15.4 bèta 2 is uit: weer nieuwe iPhone-functies

Apple heeft dinsdagavond de tweede bèta van iOS 15.4 vrijgegeven. En hoewel er niet zoveel nieuwe functies zijn als in de eerste bèta, zijn er weer een paar opmerkelijke toevoegingen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 15.4 bèta 2

Anderhalve week geleden verscheen de eerste bèta van iOS 15.4, met daarin volop nieuwe functies. De tussentijdse update maakt het bijvoorbeeld mogelijk om je iPhone met Face ID te ontgrendelen als je een mondkapje hebt. Inmiddels is de tweede testversie van iOS 15.4 verschenen, met weer wat veranderingen.

1. Tap to Pay

tap to pay

Het is de opmerkelijkste vernieuwing in de tweede bèta: Tap to Pay. Hiermee wordt het mogelijk om je iPhone te gebruiken als pinautomaat, zonder dat daar extra hardware voor nodig is.

Winkeliers toetsen met de techniek simpelweg het bedrag op de iPhone in, waarna klanten kunnen betalen met Apple Pay, of een geschikte betaalkaart of creditcard. Door de iPhone, Apple Watch of pasje in de buurt van de andere iPhone te houden, wordt de betaling verricht.

Apple heeft de functie vooralsnog alleen aangekondigd in de Verenigde Staten en Tap to Pay is later dit jaar beschikbaar. Het is nog niet duidelijk wanneer het naar Nederland komt. Overigens heb je voor Tap to Pay een vrij recente iPhone nodig: een iPhone XS uit 2018 of nieuwer.

2. Face ID met mondkapje

mondkapje face id

Vanaf iOS 15.4 wordt het dus mogelijk om je mondkapje te dragen. Die functie werkt prima, behalve wanneer je je iPhone lager dan op ooghoogte houdt. Het toestel heeft juist het bovenste gedeelte van je gezicht nodig om Face ID te laten werken. Om mensen hierop te wijzen, word je bij het ontgrendelen mogelijk gevraagd om naar beneden te kijken.

3. Digitale ID en rijbewijs

Er bestaat een kans dat mensen uit de Verenigde Staten vanaf iOS 15.4 hun rijbewijs of identiteitskaart kunnen toevoegen aan de Wallet-app van de iPhone. In de PassKit-code (het framework voor Wallet) wordt hier namelijk een verwijzing naar gemaakt.

Meer nieuwe functies

De meeste vernieuwingen van iOS 15.4 waren al na de eerste bèta bekend:

  • Face ID met mondkapje. In iOS 15.4 is er een optie om je iPhone te ontgrendelen terwijl je een mondkapje draagt.
  • Nieuwe emoji’s. Apple voegt liefst 37 nieuwe emoji’s toe, waaronder een zwangere man en sensuele lippen.
  • Meldingen uitschakelen in Opdrachten. Standaard krijg je een melding als Opdrachten in actie komt, maar vanaf iOS 15.4 is dit uit te schakelen.
  • Notitie bij wachtwoord. iCloud-sleutelhanger voegt een optie toe om een notitie toe te voegen aan een wachtwoord.
  • Apps met 120 Hz. De iPhone 13 Pro heeft een scherm dat zich sneller ververst. Door een bug konden apps van derden er nog niet goed mee overweg, maar dit wordt opgelost.
  • SharePlay sneller activeren. Voor apps die SharePlay ondersteunen, komt er een optie om SharePlay vanuit het Deel-menu te activeren.
  • Universele Bediening. In iPadOS 15.4 voegt Apple Universele Bediening toe, waarmee je de cursor van je Mac gebruikt om je iPad te bedienen, en vice versa.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste iPhone-functies? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu