iOS 15.3.1 en iPadOS 15.3.1 nu beschikbaar: belangrijke beveiligingsupdates

Bram Lettenmeijer
11 februari 2022, 8:56
2 min leestijd
iOS 15.3.1 en iPadOS 15.3.1 nu beschikbaar: belangrijke beveiligingsupdates

Apple heeft een kleine update voor de iPhone en de iPad uitgebracht. iOS 15.3.1 en iPadOS 15.3.1 zijn nu beschikbaar. In dit artikel lees je hoe je de software installeert.

Lees verder na de advertentie.

iOS 15.3.1 downloaden: zo haal je de nieuwe update binnen

Het is weer zover: Apple heeft kleine updates voor een aantal van haar apparaten uitgebracht. Hieronder vallen de iPhone en de iPad, die een update krijgen naar iOS 15.3.1 en iPadOS 15.3.1. De software bevat belangrijke beveiligingsupdates. Ook lost de nieuwe software een probleem op waarbij brailleleesregels niet meer reageerden.

Iedere iPhone en iPad die iOS 15 ondersteunt, krijgt deze update. We raden je aan om de nieuwste versie van iOS 15 en iPadOS 15 altijd zo snel mogelijk te installeren op je smartphone en/of tablet. Dat komt omdat Apple met iedere update belangrijke beveiligingslekken dicht. Het installeren gaat als volgt:

  1. Zorg dat je iPhone- of iPad-accu voor minstens 50 procent vol zit of hang hem aan het stopcontact;
  2. Ga naar de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’;
  3. Kies vervolgens voor ‘Software-update’ en laat je iPhone of iPad naar de nieuwste update zoeken;
  4. Gevonden? Doorloop de aanwijzingen op het scherm om de update af te ronden.

Vergeet niet om vooraf een back-up van je iPhone en/of iPad te maken. Meestal gaat het downloaden van iOS-updates zonder problemen, maar je weet maar nooit. Je raakt dan geen belangrijke gegevens kwijt, mocht er iets misgaan. Dat is namelijk ontzettend frustrerend – en vooral onnodig, als je goed bent voorbereid.

iPhone iOS 15 update

Grote nieuwe functies komen pas in iOS 15.4

iOS 15.3.1 en iPadOS 15.3.1 zijn slechts kleine updates. Apple komt met iOS 15.4 echter met een aantal flinke nieuwe features, zoals het ontgrendelen van je iPhone met een mondkapje op. Ook bevat de update maar liefst 37 nieuwe emoji’s en wordt de langverwachte Universele Bediening-functie eindelijk beschikbaar voor het grote publiek.

Lees ook: iOS 15.4 bèta 1 is uit: deze iPhone-functies komen eraan

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe iOS-updates? Hou deze website dan in de gaten, meld je aan voor onze nieuwsbrief, en download de iPhoned-app! Volg ons ook op Facebook en Instagram

Lees het laatste nieuws over Apple: 

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen