De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

iOS 15.0.1 en iPadOS 15.0.1 nu beschikbaar: veel probleemoplossingen

Bram Lettenmeijer
1 oktober 2021, 19:22
2 min leestijd
iOS 15.0.1 en iPadOS 15.0.1 nu beschikbaar: veel probleemoplossingen

De eerste aanvullende update van iOS 15 is nu beschikbaar. Versie 15.0.1 bevat meerdere probleemoplossingen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 15.0.1 nu beschikbaar

De eerste aanvullende update van iOS 15 en iPadOS 15 is beschikbaar. Onder andere het probleem waardoor gebruikers hun iPhone niet meer met hun Apple Watch konden ontgrendelen is opgelost. Alle iPhones en iPads die iOS 15 ondersteunen, ondersteunen iOS 15.0.1 en iPadOS 15.0.1 ook. Wij vertellen je stap voor stap hoe je de update installeert.

Zo installeer je iOS 15.0.1 en iPadOS 15.0.1 veilig

Het is heel simpel om de iPhone- en iPad-update binnen te halen. Volg simpelweg de stappen hieronder om iOS 15.0.1 te downloaden.

  1. Zorg dat je iPhone- of iPad-accu voor minstens 50 procent vol zit, of hang ‘m aan de oplader;
  2. Ga naar de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’;
  3. Kies ‘Software-update’ en volg de stappen op het scherm.

Heb je het stappenplan doorlopen? Dan zie je iOS 15.0.1 of iPadOS 15.0.1 automatisch verschijnen. Zoals je in de stappen hierboven ziet, is het downloaden en installeren van een nieuwe iOS of iPadOS-versie heel simpel. Het gaat vanzelf en het is alleen belangrijk dat je bent verbonden met een stabiel wifi-netwerk.

Zorg ervoor dat je Apple-apparaten genoeg zijn opgeladen, of hang ze aan de lader. Ook raden we aan om vooraf een back-up van je iPhone/iPad te maken. Mocht er iets mis gaan tijdens het updateproces, dan raak je geen belangrijke data kwijt.

iPhone 13

Dit is nieuw in iOS 15 en iPadOS 15

Met iOS 15 brengt Apple dé grote iOS-update voor 2021 uit. De versie introduceert de nodige vernieuwingen en maakt bijvoorbeeld FaceTime een stuk beter. Zo gaat de kwaliteit van videogesprekken omhoog en je kan nu ook FaceTimen met mensen zonder een iPhone. De videobel-app werkt voortaan ook in de browser en daardoor kun je ook gesprekken voeren met Android-gebruikers.

Ook nieuw: Focus. Deze functie helpt je om binnenkomende meldingen te bundelen, zodat niet te vaak wordt gestoorde door (niet zo belangrijke) pushmeldingen. Daarnaast voert iOS 15 verschillende privacyverbeteringen door en krijgt iCloud een handige VPN-functie. Meer lezen? Check het overzicht met toffe iOS 15-functies en neem ook een kijkje in de iOS 15 preview. Over een paar dagen publiceren we onze uitgebreide review.

iPadOS 15 is een iets kleinere update, maar biedt wel flink verbeterde widgets. Het is nu mogelijk om widgets overal op het iPad-thuisscherm te plaatsen. Ook gaan FaceTime en Safari op de schop en iPadOS 15 krijgt dezelfde Focus-modus als in iOS 15. Ook komt de Appbibliotheek naar de iPad, zodat al je apps in overzichtelijke mapjes worden geplaatst.

iOS 15: deze 7 nieuwe functies komen dit najaar naar je iPhone

Meer Apple-nieuws:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen