De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘iOS 14 richt zich voornamelijk op stabiliteit met nieuw bètasysteem’

Lars Paijmans
21 november 2019, 13:25
1 min leestijd
‘iOS 14 richt zich voornamelijk op stabiliteit met nieuw bètasysteem’

September 2020 is nog ver weg, maar Apple is al druk bezig met het ontwikkelen van iOS 14. De update zou zich volgend jaar voornamelijk richten op het verbeteren van de stabiliteit, wat alles te maken heeft met de rommelige lancering van iOS 13.

Lees verder na de advertentie.

iOS 14 richt zich voornamelijk op stabiliteit

Het nieuws is afkomstig van Bloomberg, dat verschillende bronnen sprak die bij interne gesprekken over iOS 14 aanwezig waren. Hier werd duidelijk dat stabiliteit het sleutelwoord is voor iOS 14, waar Apple een nieuw systeem voor lijkt te ontwikkelen. Daarmee verandert het bedrijf de manier waarop nieuwe functies worden getest en uitgebracht.

iOS 14 stabiliteit

Door de bèta’s van iOS 14 van een nieuw systeem te voorzien, kunnen individuele functies in- en uitgeschakeld worden, zonder dat testers hier een compleet nieuwe bètaversie voor hoeven te installeren. Dat maakt het voor Apple een stuk makkelijker om problemen te isoleren en uit te zetten, zodat er meteen aan een oplossing gewerkt kan worden.

Microsoft en Google gebruiken een soortgelijk systeem al jaren om functies in bijvoorbeeld Chrome en Windows te testen. Naast iOS 14 zou ook de volgende versie van macOS op deze manier getest worden. iOS 13 liet dit jaar goed zien waarom een dergelijke verandering hard nodig is. Sinds de komst van de update in september zijn al acht updates verschenen om functies toe te voegen die niet op tijd af waren, of om bugs op te lossen.

Terug naar iOS 12

Daarmee doet iOS 14 vooral denken aan iOS 12, de update van 2018 die zich ook voornamelijk op stabiliteit focuste. De grote vraag is welke nieuwe verbeteringen er hiernaast worden geïntroduceerd. Dat krijgen we allemaal te horen in juni tijdens WWDC 2020, de jaarlijkse ontwikkelaarsbeurs waar Apple alle grote software-updates van het jaar uit de doeken doet.

iOS 13 review: onze top 9 favoriete nieuwe functies op een rij
Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu