Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Publieke bèta iOS 14 nu beschikbaar: zo installeer je de update

Lars Paijmans
9 juli 2020, 19:30
2 min leestijd
Breaking
Publieke bèta iOS 14 nu beschikbaar: zo installeer je de update

Apple heeft de eerste iOS 14 publieke bèta uitgebracht. Iedereen kan nu de grote update zelf proberen. Ook iPadOS 14 is nu als bèta beschikbaar. Wij laten zien hoe je de update (veilig) installeert.

Lees verder na de advertentie.

iOS 14 publieke bèta downloaden

De definitieve versie van iOS 14 verschijnt pas dit najaar, maar voor die tijd wordt de update uitvoerig getest. Eerst met ontwikkelaarsbèta’s en vanaf nu ook met een publieke variant. Iedereen met een ondersteunende iPhone kan deze installeren. Dat werkt als volgt:

Zo installeer je de iOS 14 publieke bèta:

  1. Ga naar de bétawebsite van Apple op je iPhone of iPad;
  2. Tik op ‘Sign up’ en log in met je Apple ID;
  3. Tik op ‘Enroll your iOS device’ onder het kopje ‘Get started’;
  4. Op de nieuwe pagina kies je ‘Download Profile’;
  5. Volg de stappen in het instellingenscherm.

Vervolgens wordt er een speciaal profiel op je iPhone geïnstalleerd. Zodra deze ingesteld is kun je de bèta installeren zoals je dat altijd doet bij een update: open de Instellingen-app, kies Algemeen en dan Software-update. Daar zie je nu de bètaversie staan. Dit is ook de plek waar je alle toekomstige bèta’s kunt installeren.

Maak altijd eerst een back-up

Let echter wel op: het gaat hier om een testversie die de nodige bugs kan bevatten. Houd rekening met een kortere accuduur, vastlopers of apps die minder goed werken. Maak dus altijd een back-up van je iPhone of iPad zodat je data veilig is als er iets fout gaat. In onderstaande tip laten we stap voor stap zien hoe je dit doet.

Daar tegenover staat dat je nu al aan de slag kunt met alles wat iOS 14 te bieden heeft: widgets op je homescreen, de Vertaal-app, een nieuw design voor Siri en nog veel meer. Bovendien is dit de enige manier om voor september al deze vernieuwingen te kunnen gebruiken. Meer weten over iOS 14? Check dan onze video waarin we de belangrijkste vernieuwingen met je doornemen.

iOS 14: Dit zijn de 7 belangrijkste functies

Publieke bèta macOS Big Sur en watchOS 7 komen later

Naast de publieke bèta van iOS 14 en iPadOS 14 verscheen vandaag ook de tvOS 14-bèta. Hier lijkt het echter op te houden voor vandaag. Het ziet ernaar uit dat de publieke bètaversies van macOS Big Sur en watchOS 7 pas later verschijnen.

Wil jij in de tussentijd meer te weten komen over de komende update voor de Apple Watch? Lees dan onze 7 verwachtingen voor watchOS 7. Meer benieuwd naar de versie voor iMacs en MacBooks? Bekijk dan eventjes ons overzicht van de belangrijkste vernieuwingen in macOS Big Sur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en download de gratis iPhoned-app om op de hoogte te blijven van Apples nieuwe updates. Je krijgt het natuurlijk direct te horen wanneer er meer bekend wordt hierover.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu