‘iOS 14 krijgt speciale Apple qr-codes in nieuwe ar-app’

Dilara Isik
19 mei 2020, 10:58
2 min leestijd
‘iOS 14 krijgt speciale Apple qr-codes in nieuwe ar-app’

Door eerdere geruchten weten we dat Apple werkt aan een nieuwe augmented reality-app (ar): Gobi. Uit gelekte informatie over iOS 14 blijkt nu dat de app met qr-codes gaat werken. Ook worden er AR-functies aan de Zoek mijn-app toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Qr-codes en andere ar-functies in iOS 14

Het gerucht is afkomstig van voormalig TechCrunch redacteur Josh Constine. Volgens zijn bronnen komt Apple in iOS 14 met kleurrijke qr-codes en heeft de ar-app (Gobi) een samenwerking met Starbucks. Bovendien gaat de Zoek mijn-app geluid en haptische feedback, een korte trilling, je helpen om de locatie van je apparaat te achterhalen.

Qr-codes

Ook het app-icoon en de soort qr-codes van Gobi zijn uitgelekt. De qr-codes zien er niet uit zoals je gewend bent. Ze zijn rond met kortere en langere gekleurde streepjes. Daarnaast zijn er qr-codes gevonden die onder andere de Mac Pro en Apple Watch websites opende.

Bovendien heeft de ar-app een shopping-functie waarmee je producten uit de Apple Store kan vergelijken en zelfs in 3D kan bekijken. In de bron zat bijvoorbeeld een 3D-beeld van een Apple Watch dat je kan bekijken en ronddraaien.

Ook lijken er kortingen te zijn voor Starbucks-filialen wereldwijd. Er is zelfs een mysterieuze afbeelding gevonden van een augmented reality pagode op een kleine tafel. Dit kan erop wijzen dat klanten van Starbucks bijvoorbeeld zelf hun ar-decoratie kunnen bepalen terwijl ze wachten.

Zoek mijn-app

Ook de Zoek mijn-app kan wat ar-functies verwachten. Er is een korte video gevonden met een retro-logo van Apple dat ronddraait. Ook blijkt uit de bronnen van Constine dat de app voor het terugvinden van bijvoorbeeld je Apple-apparaten een geluid afspeelt en het apparaat laat trillen als je deze kwijt bent.

Wanneer je in de buurt bent hoor je geluiden dat het je iPhone bijvoorbeeld recht vooruit is. Wanneer je er vanaf wijkt krijg je ontmoedigende geluiden te horen. Zo kan je sneller je apparaat terugvinden.

Meer over iOS 14

Eerder lekte de broncode van iOS 14 al, waardoor we veel te weten kwamen over de nieuwe update die later dit jaar uitkomt. Zo wisten we al dat de ar-app ingezet ging worden om informatie over de wereld om je heen te geven. Bovendien zou er een app-lijst worden toegevoegd aan het thuisscherm en komt er een nieuwe fitness-app aan.

Categorieën: Apple, iOS
Versie: iOS 14

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's