Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

iOS 14.7: deze 4 functies zijn nieuw op je iPhone!

Michel van 't Klaphek
20 juli 2021, 10:21
3 min leestijd
iOS 14.7: deze 4 functies zijn nieuw op je iPhone!

iOS 14.7 is een bescheiden, maar wel handige iPhone-update. Dit zijn de belangrijkste functies van iOS 14.7.

Lees verder na de advertentie.

Alle iOS 14.7 functies op een rij

De nieuwe iPhone-update is sinds 19 juli te downloaden. We hadden de update eigenlijk al veel eerder verwacht, maar kennelijk duurde de ontwikkeling wat langer. Tijd voor een overzicht van de belangrijkste functies van iOS 14.7.

1. Timer voor de HomePod

iOS 14.7 is niet rijk aan functies, maar voegt voor HomePod-eigenaren wel een handig trucje toe. Je kunt binnenkort namelijk timers aanzetten via de Woning-app op je iPhone. Voorheen werkte dit alleen via Siri, Apples ‘digitale butler’.

HomePod bediening

Dat is fijn, want hierdoor kun je bijvoorbeeld ook een timer aanzetten als je niet in dezelfde ruimte bent als je slimme speaker. Je vindt de nieuwe optie straks in de Woning-app onder de instellingen van de HomePod.

Nadat je een HomePod-timer hebt toegevoegd, begint ‘ie met aftellen. Je kunt meerdere timers op hetzelfde moment toevoegen. Dat is bijvoorbeeld fijn voor wanneer je een gerecht aan het koken bent waarbij je voor verschillende ingrediënten wil bijhouden hoe lang ze al aan het opwarmen zijn.

2. Hoe schoon is de lucht vandaag?

Wie weleens op vakantie is geweest in de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk weet misschien wel dat je iPhone daar de luchtkwaliteit kan aangeven. Vanaf iOS 14.7 breidt deze functie uit naar Nederland.

iOS 14.7 functies luchtkwaliteit

Zo kun je precies zien hoe schoon (of vervuild) de lucht in Nederlandse steden is. Je vindt de metingen in zowel de Weer- als Kaarten-app op je iPhone. Hierbij zie je aan de hand van het balkje hoe goed/slecht de huidige luchtkwaliteit is ten opzichte van het gemiddelde.

Apple meet de luchtkwaliteit niet zelf. Daarvoor wordt de hulp van BreezoMeter ingeschakeld, een bedrijf dat zich hierin heeft gespecialiseerd. Dankzij deze metingen kun je op vrijwel alle plaatsen in Nederland de actuele luchtkwaliteit checken. Wie (nog) niet wil updaten tot iOS 14.7, kan daarom de BreezoMeter-app downloaden.

Air Quality App - BreezoMeter

BreezoMeter

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

3. Even snel bijladen

Vorige week bracht Apple de MagSafe Battery Pack uit. Deze ‘magnetische powerbank’ klik je op de achterkant van je iPhone 12 (mini) of iPhone 12 Pro (max), waarna je toestel stroom begint te ontvangen. Je hoeft dus niet in de weer met kabeltjes. Heb je de Battery Pack besteld, dan heb je iOS 14.7 nodig om de powerbank te laten functioneren.

MagSafe Battery Pack iPhone 12

4. Kleine verbeteringen

Tot slot voegt iOS 14.7 ook nog wat kleine functies toe. De Podcasts-app wordt bijvoorbeeld overzichtelijker omdat je nu in de bibliotheek kunt kiezen om alle shows te beluisteren, of alleen shows die je volgt.

Verder heeft Apple wat problemen opgelost, zoals de problemen die sommigen hadden met het afspelen van lossless audio in Apple Music. Ook moet het wifisignaal van iPhones stabieler worden door iOS 14.7.

Zijn de batterijproblemen opgelost?

iOS 14.6 kwam in mei uit en voegde niet heel veel functies toe, maar zorgde toch voor een hoop problemen. Veel iPhone-gebruikers klaagden na het updaten dat hun telefoon veel sneller leegliep dan voorheen. Ook uit onze eigen iOS 14.6 poll blijkt dat veel lezers batterijproblemen hebben sinds de update naar iOS 14.6.

Het kan daarom bijna niet anders dat Apple deze problemen met iOS 14.7 probeert op te lossen. Zeker weten doen we het echter niet. In de notities bij iOS 14.7 staat namelijk niets over batterijproblemen.

Lees ook: iOS 14.6: Heb jij last van een snel leeglopende iPhone-batterij? (Poll)

iOS 14.7 functies gebruiken

Wil jij aan de slag met de nieuwe functies? Het downloaden van iOS 14.7 is kinderspel. In onderstaand artikel leggen we stap-voor-stap uit hoe je dit aanpakt zonder belangrijke gegevens kwijt te raken.

Lees verder: Zo download en installeer je iOS 14.7 op je iPhone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu