iOS 14.7 te downloaden: betere Weer-app, HomePod-timers en meer

Michel van 't Klaphek
19 juli 2021, 19:17
2 min leestijd
Breaking
iOS 14.7 te downloaden: betere Weer-app, HomePod-timers en meer

Apple heeft een nieuwe iPhone-update uitgebracht. iOS 14.7 is nu te downloaden en verbetert onder meer de Weer-appe. Zo installeer je de update op je iPhone.

Lees verder na de advertentie.

iOS 14.7 downloaden: zo installeer je de nieuwe iPhone-update

Ondersteunt je iPhone iOS 14, dan kun je ook versie 14.7 downloaden en installeren. De nieuwste update verbetert onder meer de beveiliging van je toestel, dus wij raden aan deze zo spoedig mogelijk te installeren. Dat doe je zo:

  1. Zorg dat je iPhone-accu voor minstens 50 procent vol zit, en hang ‘m aan de oplader;

  2. Ga naar de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’;

  3. Kies in dit menu voor ‘Software-update’ en laat je iPhone (of iPad) naar de nieuwste update zoeken;

  4. Gevonden? Doorloop de aanwijzingen op het scherm om de update af te ronden.

Verschijnt de nieuwe update niet in beeld? Dan zit er niets anders op dan even wachten. Net na het verschijnen van een nieuwe update willen heel veel mensen de software downloaden en dus ontstaan digitale wachtrijen. Probeer het op een later moment nog een keer om de rij te ontlopen.

Ook belangrijk: maak vooraf een back-up van je iPhone. In de meeste gevallen gaat het downloaden van iOS 14.7 zonder problemen, maar mocht het onverhoopt minder vlot verlopen ben je zo in ieder geval geen belangrijke gegevens kwijt. In deze video leggen we uit hoe je een iPhone-reservekopie maakt:

Tip: Zo maak je een back-up van je iPhone (Reservekopie)

Dit is allemaal nieuw in iOS 14.7

iOS 14.6 zorgde voor een hoop batterijproblemen onder iPhone-gebruikers. We hoopten daarom dat versie 14.7 deze problemen zou platslaan, maar zeker weten doen we het niet. In het logboek van de nieuwe iOS-update komt dit punt namelijk niet naar voren.

Wel weten we dat je iOS 14.7 nodig hebt als je een MagSafe Battery Pack op je iPhone 12 wil gebruiken. En heb je een HomePod, of HomePod mini? Dan kun je vanaf iOS 14.7 timers aanzetten via de Woning-app op je iPhone. Dat is fijn, want hiermee kun je een timer aanzetten als je niet in dezelfde ruimte bent als je slimme speaker.

Verder voegt iOS 14.7 kleine (veiligheids)verbeteringen door en krijgen de Weer- en Kaarten-app een fijne toevoeging. Voortaan kun je namelijk de luchtkwaliteit in Nederlandse steden bekijken. Lees verder in ons overzicht van alle nieuwe functies in iOS 14.7.

Op de hoogte blijven van komende iOS-updates? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, of download de iPhoned-app!

Het laatste nieuws over iOS:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu