iOS 14.6 en iPadOS 14.6 nu beschikbaar: zo download je de updates

Kaylee Laurens
24 mei 2021, 19:07
2 min leestijd
iOS 14.6 en iPadOS 14.6 nu beschikbaar: zo download je de updates

Apple rolt updates uit voor de iPhone en iPad. Vanaf nu kun je iOS 14.6 en iPadOS 14.6 downloaden. In dit artikel check je hoe jij deze nieuwe software kunt installeren.

Lees verder na de advertentie.

iOS 14.6 en iPadOS 14.6 downloaden

Een paar weken terug bracht Apple iOS 14.5.1 en iPadOS 14.5.1 uit en nu is het alweer tijd voor een volgende, (kleine) update. iOS 14.6 en iPadOS 14.6 zijn vanaf nu te downloaden. Zodra Apple een nieuwe versie van iOS of iPadOS uitbrengt, willen veel mensen de software direct downloaden. Dat kan betekenen dat de update misschien nog niet op jouw iPhone of iPad te zien is. Kwestie van nog wat extra geduld en het later nog een keer proberen dus.

iOS 14.6 of iPadOS 14.6 installeren doe je zo:

  1. Zorg dat je iPhone- of iPad-accu voor minstens 50 procent vol zit, of hang ‘m aan de oplader;
  2. Ga naar de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’;
  3. Kies ‘Software-update’ en doorloop de aanwijzingen op het scherm.

De iOS 14.6-update is niet heel spectaculair. Eigenlijk gaan vooral de gebruikers van Apple Music erop vooruit. Zij kunnen vanaf dan genieten van Lossless Audio. Zoals de naam al doet vermoeden gaat hierbij geen kwaliteit verloren, waardoor muziek beter klinkt dan ooit tevoren. Gebruikers hoeven hiervoor niet extra te betalen, wat wel bij andere streamingdiensten het geval is.

Een andere verandering is de verbeterde privacy voor de AirTag. Met de komst van iOS 14.6 kun je naast je telefoonnummer ook je e-mailadres achterlaten. Wanneer iemand dan jouw verloren AirTag vindt, kan diegene je mailadres achterhalen en contact opnemen. Eerst was het alleen mogelijk via een telefoonnummer de rechtmatige eigenaar te contacteren.

apple podcasts abonnement

Tot slot is het mogelijk om vanaf iOS 14.6 een abonnement af te sluiten bij Apple Podcasts. Deze abonnementsvorm maakt het mogelijk om voor een vast bedrag per maand naar exclusieve en reclamevrije podcasts te luisteren.

Wil je als eerste op de hoogte van nieuwe iOS-updates en ander Apple-nieuws, meld je dan zeker aan voor de iPhoned-nieuwsbrief of download onze app.

Lees het laatste nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen