Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

iOS 14.1- en iPadOS 14.1-updates offline gehaald: per ongeluk uitgebracht

Lars Paijmans
14 oktober 2020, 9:02
1 min leestijd
iOS 14.1- en iPadOS 14.1-updates offline gehaald: per ongeluk uitgebracht

Foutje bedankt: Apple heeft de iOS 14.1- en iPadOS 14.1-updates van gisteravond weer offline gehaald. Het bedrijf zou de nieuwe versies per ongeluk hebben uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

iPadOS 14.1 en iOS 14.1 offline gehaald

Vlak na het iPhone 12-event bracht Apple plotseling twee grote updates uit voor de iPhone en iPad met iOS 14.1 en iPadOS 14.1. Dat is niet de eerste keer: in het verleden heeft Apple wel vaker na een keynote een nieuwe update gelanceerd.

Niet veel later trok Apple de downloads weer terug. Wat blijkt: Apple zou ze per ongeluk op ‘publiek’ hebben gezet, terwijl de updates eigenlijk alleen voor ontwikkelaars beschikbaar hadden moeten komen. Het gaat hier om de zogenaamde ‘Golden Master’, een laatste testversie voordat de updates voor het grote publiek worden uitgerold.

Omdat deze laatste test nu bij ontwikkelaars ligt, zal het dus niet lang meer duren tot de nieuwe softwareversies wel voor iedereen beschikbaar komen.

Wanneer verschijnt iOS 14.1?

Een exacte datum is echter nog onbekend, maar we kunnen wel een aardige inschatting maken. Meestal brengt Apple een nieuwe update uit voor nieuwe iPhones op de markt komen. Dat zou betekenen dat iOS 14.1 in ieder geval voor volgende week vrijdag uitgebracht zou worden: dan verschijnen immers de iPhone 12 en iPhone 12 Pro.

iOS 14.1 introduceert onder meer een flinke collectie aan nieuwe 2020 emoji en er zullen ongetwijfeld weer een aantal bugs opgelost zijn.

iOS 14 review: de 7 grootste voor- en nadelen na maanden testen!
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu